[Žinios trumpai] Va čia tai rimta! Skelbiamas rekordas, Ukraina iš Lenkijos perka daugybę artilerijos už 600 milijonus dolerių, skelbiama iš kur gaus pinigų  ()

Pagarba Lenkijai. Didžiausias per 30 metų kontraktas dėl ginklų tiekimo Ukrainai kovai su Rusijos įsibrovėliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos valdžia pasirašys didžiausią per 30 metų kontraktą dėl ginklų tiekimo Ukrainai kovai su Rusijos įsibrovėliais. Bendra sutarties suma – 628 milijonai dolerių.

Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Lenkijos krašto apsaugos ministerijos spaudos tarnyba.

Pasak Lenkijos ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio, šis ginklas yra būtinas fronte.

„Dabar pasirašome vieną iš didžiausių kontraktų dėl ginklų tiekimo Ukrainai per pastaruosius tris dešimtmečius. Šie ginklai yra gerai išbandyti, ir šiandien žinome, kad jie bus tikrai svarbūs mūšio lauke", – sakė politikas.

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad ginklus Ukrainai iš dalies finansuoja Europos Sąjunga, o bendra sutarties suma siekia apie 3 milijardus zlotų, tai yra apie 628 milijonus dolerių.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, vasario 24 dieną Rusijos Federacija įsiveržė į nepriklausomą Ukrainą ir sukėlė tikrą šalies žlugimą. Užpuolikai ne tik užgrobia karinius dalinius, oro uostus ir kitus strateginius objektus, bet ir šaudo į civilius bei miestų daugiaaukščius pastatus.

Šiuo atžvilgiu Ukrainai draugiškos šalys pradėjo teikti ne tik humanitarinę, bet ir karinę pagalbą. Tik gegužės 1 dieną JAV prabilo apie naują karinės pagalbos Ukrainai paketą. Jame bus ilgai lauktas HIMARS MLRS su amunicija. Šios artilerijos sistemos buvo iš anksto dislokuotos Europoje ir jau ruošiamos gabenti į Ukrainą. Tačiau Ukrainos karius išmokyti naudotis įranga prireiks trijų savaičių.

 

Po JAV, JK taip pat paskelbė apie MLRS tiekimą Ukrainai. Ji susitarė siųsti į Ukrainą daugkartinio paleidimo raketų sistemas M270.

 

Ukraina taip pat pasirašė sutartį su Slovakija dėl aštuonių savaeigių ginklų „Zuzana 2“ pirkimo.

Graikija taip pat aktyviai padeda Ukrainai kovoti su Rusijos okupantais, tiekdama karinę įrangą ir įrangą.

Lenkiškas TVN24 rašo, kad Ukraina tapo pirmąja tokio tipo įrangos eksporto užsakove.

Ukraina nupirks 56 lenkiškus savaeigės artilerijos sistemas „AHS Krab“, be 18, kuriuos Lenkija jau perdavė.

Problema yra su amunicija, nes Lenkijos pramonė negamina jos pati. Tikimasi, kad JAV užtikrins šaudmenų prieinamumą tokio tipo savaeigiams pabūklams.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(2)
(53)

Komentarai ()