V. Šenderovičius: „Putino operacija žlugo, imperija byra, pamirškite apie frontus Kazachstane ir Lietuvoje“  ()

Konfliktų tarp Rusijos Federacijos ir Kazachstano bei Lietuvos eskalavimas neprives prie antrojo ir trečiojo fronto atsivėrimo. „Antroji pasaulio armija“ net nepajėgia užimti Donbaso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai televizijos kanalo „Ukraina 24“ eteryje kalbėjo rusų žurnalistas ir rašytojas Viktoras Šenderovičius.

Anot jo, karą su Ukraina Kremlius pradėjo kaip „satelitinės šalies“ bausmę už nepaklusnumą. Tačiau Maskva to padaryti nesugebėjo.

„Visa ši „nepaklusnios Ukrainos“ bausmė virto mūšiu už Severodonecką ir Lysyčanską. Užduotys susitraukė. Niekas nekalba apie Kyjivą, Lvivą ar Ukrainos pavergimą. Apie taiką, kurios Ukraina, matyt, nebenori. Jokių resursų! Viskas metama į šią krosnį. Šlykšti karinė Severodonecko-Lysyčansko krosnis. Viskas metama siekiant visa tai pateikti kaip pergalę. Lysyčansko užėmimas yra didžiulė „antrosios pasaulio kariuomenės“ pergalė. Taip? Po 4 mėn. karo, paimkite Lysyčanską ir pastatykite iš jo kažkokią PR „pergalę“, gal trumpam pavyks“, – pažymėjo Šenderovičius.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad karinių pralaimėjimų fone Rusijos konfliktai paaštrėjo su  buvusiomis sovietinėmis Kazachstano ir Lietuvos respublikomis. Tai yra Maskvos susilpnėjimo įrodymas.

 

„Imperija byra. Imperija nesugeba suvaldyti savo buvusių pakraščių. Imperija vis dar giriasi, dar pajėgi pralieti kraują, bet nepajėgi laimėti. Ir Ukraina tai labai aiškiai parodė“, – sakė rusų žurnalistas.

Jis įsitikinęs, kad Maskvos grasinimai Kazachstanui ir Lietuvai nebus įgyvendinti.

„Nei antram Kazachstano, nei trečiam Lietuvos (frontams – red.) resursų nėra! Visa tai yra gąsdinimai“, – tikino rusų rašytojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(134)
(1)
(133)

Komentarai ()

Susijusios žymos: