[Žinios trumpai] Artėja didelė audra, ruošiama 25 000 karių smogiamoji jėga: Kyjive planuoja iki 2022 metų vasaros pabaigos atkovoti net Krymą  (1)

Amerikos karo studijų instituto vadovas, į pensiją išėjęs generolas Jack Keane mano, kad Ukrainos kariai gali bandyti pradėti „atsargų kontrpuolimą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot jo, tai padaryti leidžia tariamai išeikvoti Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimo resursai.

Apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „galingų kontratakų“ galimybę pranešė ir Vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Viktoras Andrusivas, tačiau jis nemato prielaidos dideliam kontrpuolimui.

Vakarai taip pat tikisi ryžtingų Kyjivo veiksmų. Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas mano, kad ateis laikas, kai Rusija išnaudos savo išteklius. Šiuo metu, pažymėjo politikas, Ukrainą reikia remti tiekiant ginklus.

Ukrainos ekspertų teigimu, Kyjivui patraukliausias variantas būtų kontrataka iš Zaporižios pakraščio prieš Rusijos kariuomenės išlaisvintą Melitopolį. Tokie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmai greitai perkirstų pietinės Rusijos armijos grupės gynybos liniją.

Ukrainos daliniai tuo pat metu grasintų pasiekti Chersoną ginančių RF ginkluotųjų pajėgų dalinių ir formacijų užpakalines komunikacijas ir jų atramą dešiniajame Dniepro krante. Be to, Kyjivas dėl sėkmingų veiksmų gali nutraukti Rusijos karių tiekimo maršrutus iš Krymo, taip pat galimybę priverstinai pasitraukti į pusiasalį. Taip Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangą mato Ukrainos atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas.

Jis taip pat mano, kad sėkmingo kontrpuolimo metu Kyjivas gali visiškai susigrąžinti Krymą ir Sevastopolį. Interviu Ukrainos žurnalistui Dmitrijui Gordonui jis aiškino, kad jo optimizmą patvirtina informacija apie neva nedidelį Rusijos karių skaičių pusiasalyje.

 

Norint įgyvendinti šį planą, pasak eksperto, būtina užkirsti kelią RF ginkluotųjų pajėgų daliniams, kurie dabar yra netoli Chersono, Mykolajivo ar Zaporižios, išvesti į Krymą ir nugalėti juos atsitraukimo metu arba atstumti į rytus prie Mariupolio.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos vadovas Oleksijus Danilovas sakė, kad užnugario zonose šiai užduočiai atlikti ruošiama atskira grupė, kuri atitinka NATO standartus ir yra aprūpinta vakarietiška ginkluote ir technika. Pažymima, kad joje bus iki 25 tūkst. karių ir karininkų.

 

Ukraina, mobilizavusi, disponuoja daug kariškių. Juos sulaiko tik RF ginkluotųjų pajėgų ugnies jėga. Kad čia būtų pasiekta bent šiokia tokia lygybė, ginklai ir amunicija iš Vakarų per Ukrainos ir Lenkijos sieną Kyjivo režimui tiekiama didžiuliais kiekiais.

Net jei Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kuriam laikui pavyks iš Rusijos pajėgų susigrąžinti kai kurias gyvenvietes, tai niekaip nedarys įtakos bendrai karo veiksmų eigai. Todėl apie grėsmę Melitopoliui ir Krymui iš Ukrainos kariuomenės kalbėti nereikia.

Anksčiau Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Medvedevas bet kokį bandymą įsiveržti į Krymą pavadino karo paskelbimu Rusijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(6)
(51)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: