Pastebėti absurdiški neatitikimai oficialiose Kremliaus suvestinėse: tie patys miestai užimami po kelis kartus, sugalvotas naujas žodynas (Video)  ()

Rusijos Gynybos ministerijos atstovo spaudai Igorio Konašenkovo ​​pranešimai stebina skaičių ir geografijos netikslumais. Norėdami parodyti rusams „sėkmę“, okupantai sugalvojo specialų terminų žodyną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija dažnai pergales Ukrainoje „ištraukia“ dėl aritmetinių ir geografinių netikslumų.

Apie tai pranešė leidinio „Proekt“ žurnalistai, išanalizavę  netikslumus Rusijos Gynybos ministerijos atstovo spaudai Igorio Konašenkovo pranešimuose.

Vasario 24-osios popietę, pirmąją invazijos į Ukrainą dieną, ministerijos atstovas pranešė, kad buvo sunaikinti 74 Ukrainos karinės infrastruktūros antžeminiai objektai. Duomenys galėjo skambėti įspūdingai, jei ne Konašenkovo ​​aritmetika.

Objektų sąraše yra 11 aerodromų, 4 dronai „Bayraktar“, 18 radarų stočių, 3 komandų postai, karinio jūrų laivyno bazė ir 1 sraigtasparnis.

„Patikrinkim: 11 + 4 + 18 + 3 + 1 = 37. Nuo pirmos karo dienos prasidėjo nepaliaujamo Rusijos karinių laimėjimų falsifikavimo era“, – skaičiavo autoriai.

„Specialusis“ Rusijos Federacijos gynybos ministerijos žodynas

Konašenkovas „nacionalistais“ vadino tuos, kurie priešinosi įsibrovėliams. Tariamai besitraukiančius ar sučiuptus jis vadino Ukrainos kariškius. Kovo pradžioje „žaibiško karo“ nesėkmė buvo akivaizdi, jis staigiai pakeitė savo retoriką ir nustojo skirstyti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas į „blogus nacionalistus ir gerus karius“.

„Žodžiai „nacionalistai“ ir „naciai“ tapo bendriniu priešo terminu. „Ukrainos ginkluotąsias pajėgas“ jis daugiausia minėjo kalbėdamas apie karinę infrastruktūrą“, – aiškinimo skirtumus apibūdina tyrėjai.

Gegužės 31 d. Konašenkovas pranešė, kad dėl oro antskrydžių buvo sunaikinta iki 290 „nacionalistų“ ir 23 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ginkluotės ir karinės technikos vienetai.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija pavartojo daug visiškai nesuprantamų žodžių. Vasario 25 d. Konašenkovas paskelbė apie Černihivo blokados užbaigimą. Tiesą sakant, mūšiai tuo metu vyko miesto pakraštyje, o jis pats niekada nebuvo užimtas. Rusijos gynybos ministerijos kariškiai žodžio „užimtas“ apskritai nevartoja. Užtat jie sako, kad „gyvenviečių kontrolę perima“ okupacinė armija.

Karas Rusijos Federacijos miestų gatvėse vadinamos „valymu nuo nacionalistų“.

Tačiau paslaptingiausias terminas karinės vadovybės žodyne buvo frazė „žmogaus jėgos ir įrangos kaupimas“. Per pirmąsias 100 karo dienų Rusija esą sunaikino 39 tūkstančius „darbo jėgos ir įrangos“ bei Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „paramos punktų“. Kaip atsirado toks didelis skaičius, nėra iki galo aišku.

Problemos su geografija

 

Karo pradžioje Rusijos Federacijos gynybos ministerija surašė maksimalų „paimtų į kontrolę“ miestelių ir kaimų skaičių – iki 8 gyvenviečių per dieną. Konašenkovas kartojo senas „sėkmes“, nes rusų publika neprisimins nežinomų pavadinimų.

Kovo 7 d. Konašenkovas paskelbė apie Smolyaninovo, Voevodsky ir Kremenos paėmimą. Kovo 8 dieną „LLR“ teroristai trečią kartą „užkariauja“ Kremeną.

Panaši situacija susiklostė ir su Raudonuoju Limanu. Pirmą kartą jį paėmė kovo 2 d., bet tada iš kažkur atsirado ginklų sandėliai, „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai šaudymo pozicijose“. Maždaug po 3 mėnesių, gegužės 28 d., Konašenkovas paskelbė apie Raudonojo Limano pakartotinį paėmimą į kontrolę.

„Studijuojant Konašenkovo pranešimus, „Proekt“ žurnalistai nustatė, kad mažiausiai 25 gyvenvietės buvo paimtos ne vieną kartą“, – pabrėžia žurnalistai.

 

Konašenkovas griebiasi gyvenviečių „išradimo“ taktikos – kovo 6 dieną jis prabilo apie Zakablukhovkos kaimo „kontrolės perėmimą“, kurio šiuolaikiniuose žemėlapiuose nėra. Balandžio 17 d. jis kalbėjo apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų UAV numušimą Pavlogrado srities Preobraženskio rajone. Ukrainoje yra keletas gyvenviečių tokiu pavadinimu, tačiau Pavlogrado srities nėra.

Konašenkovas „praranda“ Rusijos tankus ir MLRS

Ne mažiau įdomi situacija klostosi skaičiuojant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinės technikos nuostolius. Vasario 28 dieną spaudos sekretorius pranešė apie 314 sunaikintų priešo tankų, o vakare – apie 311. Taip buvo ir su kita technika. Gynybos ministerija galiausiai „pametė“ 3 tankus, 6 MLRS ir 11 specialiosios technikos vienetų. Sunaikintų priešlėktuvinių raketų sistemų ir radiolokacinių stočių padaugėjo iš karto dešimtimis.

„Tikrasis pranešimų potvynis apie ukrainiečių aukas prasidėjo balandžio 13 d. Tai stebina, nes vos prieš dvi savaites (kovo 30 d.) buvo paskelbta apie „planuotą karių pergrupavimą“, tai yra traukimąsi iš Kyjivo, nuo to laiko frontuose didelių pokyčių neįvyko. Bet Konašenkovas pradėjo pranešinėti ne apie dešimtis, o apie šimtus sunaikintų Ukrainos karinės infrastruktūros objektų“, – sako ekspertai.

 

Gegužės 9 dieną kalbėtojas apsiskaičiavo su sraigtasparniais. Po pietų jis paskelbė nuo karo pradžios sunaikinęs 118 Ukrainos sraigtasparnių, 2 daugiau nei praėjusią dieną. Vakare Krašto apsaugos ministerija patikslino informaciją – sunaikinti 6 sraigtasparniai, o ne 2.

„Aritmetikos dėsniai įpareigojo Konašenkovą iš visų ukrainiečių nuostolių atimti du sraigtasparnius ir pakeisti juos šešiais. Rezultatas turėjo būti 122 vienetai. Kariškiai tikrai nenorėjo mažinti skaičiaus, todėl pamiršo atimti ir pranešė apie 124 sunaikintus vienetus per visą laikotarpį“, – rašoma straipsnyje.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerija, anot ministerijos, yra tiesiog nenužudoma. Rusų įsibrovėliai kasdien bombarduoja Ukrainos artileristų pozicijas, tačiau nuostolių beveik nėra.

Iki kovo 6 d. Rusijos Federacija sunaikino 93 orlaivius, o Ukrainos aviacijos laivyną prieš karą sudarė tik 98 kariniai lėktuvai. Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad prieš karą Ukraina turėjo 152 lėktuvus, o birželio 26 dieną Konašenkovas jau kalbėjo apie 215 lėktuvų sunaikinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: