[Žinios trumpai] JAV bijo NATO ir Rusijos karo: patvirtino, kad steigs nuolatines karines pajėgas Lenkijoje  ()

JAV dislokuos pirmąsias savo nuolatines pajėgas NATO rytiniame flange, trečiadienį paskelbė JAV gynybos sekretorius Lloydas J. Austinas III, didėjant baimei dėl galimo karo tarp Rusijos ir NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Twitter“, kur išsamiai aprašomi keli nauji JAV prezidento Joe Bideno įsipareigojimai stiprinti saugumą Europoje, Ostinas teigė, kad V korpuso štabo priešakinės komandų postas, armijos garnizono štabas ir lauko paramos batalionas bus dislokuoti Lenkijoje, kuri turi bendrą sieną su Rusija.

„Šios pajėgos – pirmosios nuolatinės JAV pajėgos NATO rytiniame flange – pagerins mūsų vadovavimo ir kontrolės pajėgumus, sąveikumą su NATO ir iš anksto nustatytos įrangos valdymą“, – teigiama Gynybos departamento pridedamame informaciniame lape.

Pareigūnai, tokie kaip Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, pastaraisiais mėnesiais perspėjo dėl NATO plėtros ar numanomų Aljanso grėsmių, kurios, jų teigimu, gali kelti pavojų Rusijos saugumui, net kai jų pačių šalis tęsia kelis mėnesius trunkantį puolimą Ukrainoje. Nauji Bideno Europos saugumo įsipareigojimai, apie kuriuos Ostinas paskelbė trečiadienį, taip pat NATO kvietimas Švedijai ir Suomijai prisijungti prie jos gretų, gali dar labiau pakurstyti Rusijos įtūžį.

 

 

Rusijos oligarchas ir Kremliaus kritikas Michailas Chodorkovskis praėjusį mėnesį perspėjo, kad Putinas galiausiai gali pradėti karą su NATO, jei Ukraina nelaimės dabartinio karo. Net Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šią savaitę vaizdo įraše perspėjo, kad Putino agresija per metus gali išplisti už Ukrainos sienų ir į NATO šalis.

Neatsižvelgiant į Rusijos agresijos perspektyvas, kai kurie pastarojo meto NATO veiksmai rodo, kad Aljansas nevengia stiprinti savo jėgų ir padėti Ukrainai.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pirmadienį pareiškė, kad aukštoje parengtyje esančių NATO karių skaičius padidės daugiau nei septynis kartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()