[Žinios trumpai] Paskelbta šokiruojanti informacija, kas Rusijos užkampiuose daroma su grįžusia „patrankų mėsa“  ()

Ukrainos žvalgyba teigia, kad kai kur Rusijoje trūksta karstų iš Ukrainos grįžtantiems karių kūnams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atokiuose Rusijos Federacijos regionuose pastebimos problemos dėl didelių karinių nuostolių Ukrainoje – neužtenka pinigų laidojimui, okupantai dažnai laidojami susukti į paklodes. Tai pranešė Ukrainos 24-as kanalas, remdamasis žvalgybos šaltiniais. Jie taip pat teigia, kad kai kurie kūnai į duobes atvežami sušalę, kad nepasklistų kvapas.

Žuvusių karių laidojimas yra didelis smūgis atokių vietovių biudžetams. Iš pradžių valdžia pirko kryžius, vainikus, karstus, bet vėliau ši užduotis ir finansinė našta buvo perduota okupantų artimiesiems.

Taip pat žinoma, kad Kremlius nepripažįsta didelių Rusijos Federacijos nuostolių Ukrainoje, todėl daugelis žuvusiųjų turi „dingusių be žinios“ statusą. Žvalgybos duomenimis, kasdien Rusijos Federacijoje palaidojama iki tūkstančio karių, įskaitant žuvusiuosius vasario-kovo mėnesiais. Visiems karstų neužtenka.

 

„Užkasa juos susuktus į paklodes, iš kurių kyšo yrančių kūnų gabalai. Maksimaliai užšaldo, kad mažiau smirdėtų. Po to stengiamasi kuo greičiau užkasti, kad neatitirptų“, - žurnalistams pasakojo liudininkai.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo vasario 24 dienos Ukrainoje žuvo daugiau nei 36 000 rusų įsibrovėlių.

(160)
(11)
(149)

Komentarai ()

Susijusios žymos: