Smūgis, kuris pakeis viską: „Tai bus neįtikėtinas propagandinis, politinis ir psichologinis smūgis Putino Rusijai. Tai sukels šoko būseną ir supurtys daugiamilijonines žmonių mases“  ()

Putinas suprato, kad negali nugalėti Ukrainos mūšio lauke ir perėjo prie kitos taktikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politiškai tu gali ko nors reikalauti, kai tau pasiseka karinėje srityje. Kai to nebebus, kas bus toliau? politologo ir publicisto Andrejaus Piontkovskio paklausė žurnalistas.

— Pabrėžčiau, kad čia dirba ne tik HIMARS. Tai taikinio aptikimo sistemos. Ne paslaptis, kad amerikiečių žvalgyba greitai padeda ukrainiečiams. Jie turi neįtikėtinų galimybių, palydovinį stebėjimą. Šie HIMARS turėtų būti laikomi visos Rusijos ugnies naikinimo sistemos dalimi. Visų pirma, jos atradimas. Na, šis pranašumas artilerijoje padidės.

Neatsitiktinai tokį drąsų ir neįprastą žingsnį žengė Ukrainos karinė-politinė vadovybė. Jie paskelbė įsakymą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pradėti puolimą siekiant išvaduoti Pietų Ukrainą. Tokie pareiškimai rodo, kad Ukrainos generalinis štabas ir politinė vadovybė išanalizavo pasikeitusią jėgų pusiausvyrą fronte ir gana užtikrintai nubrėžė perspektyvas. O perspektyvos labai paprastos – Chersono išvadavimas.

Pirma, tai labai svarbu kariniu požiūriu. Be to, tai bus neįtikėtinas propagandinis, politinis ir psichologinis smūgis Putino Rusijai. Tai sukels šoko būseną ir supurtys daugiamilijonines žmonių mases, klausytojus ir rėkiančius atviromis burnomis, Skabajevą ir Solovjovą, ir žmones bunkeryje, kurie supras, ką pats laikas suprasti. Kad strategiškai Putinas pralaimėjo karą. Ir tai labai nemalonus momentas bet kuriam diktatoriui, jo aplinkai. Šia proga kriminaliniame pasaulyje yra tokia maksima: „Nužemintas krikštatėvis nebėra krikštatėvis“.

 

– Ir kas jam atsitiks po to?

– Perspektyvos visiškai aiškios. Žiūrėk, abi pusės kelia statymus. Kyjivas neslepia planų artimiausiu metu užimti Chersoną, o Maskva kiekvieną dieną deklaruoja apie perspektyvą užimti Slavjanską. Šioje kovoje iškilo du simboliniai miestai: arba Slavjanską užims rusai, arba Chersoną – ukrainiečiai. Daug kas nuo to priklauso šio karo eigoje. Bet mes, žinoma, esame tikri, kad Ukrainos armija paims Chersoną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(161)
(5)
(156)

Komentarai ()

Susijusios žymos: