[Žinios trumpai] Kas bus su Ukrainos gautais ginklais po karo? Buvęs karininkas paaiškino įdomią situaciją, ką reikės grąžinti, kas liks Ukrainoje  ()

Buvęs karininkas Ivanas Stupakas kalbėjo apie daugybę niuansų, susijusių su karine pagalba Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stupako teigia, kad supranta, kad lendlizas veiks ir po šių metų rudens - 2022-ųjų spalis minimas dabartinėse sutartyse, bet akivaizdu, kad Ukrainai pagalbos reikės ir po to. Ukrainos Ateities instituto karinis ekspertas primena, kad ginklų, kuriuos dabar gauna Ukraina, grąžinti nereikia ir jie suteikiami nemokamai.

Nors ginklai, kurie į Ukrainą atkeliaus pagal lendlizą, atrodo, yra paskolinti, jų kontrolės tvarka yra kiek kitokia. Po karo Ukrainai reikės pranešti sąjungininkams, kas liko iš gautos ginkluotės. Neišvengiamai, dalis pabūklų karo pabaigos nesulauks.

Ivanas Stupakas paaiškino: „Jei turime noro (o, tie HIMARS tokie šaunūs), galime pasilik juos sau. Mums, galima sakyti, atsiųs sąlyginę „PayPal“ sąskaitą. Sakys: įdėkite 150 milijonų dolerių į kortelę. Jei Ukraina tokių pinigų neturi, tai reikės ginklus išplauti, išvalyti ir išsiųsti atgal į JAV“.

 

Visas Stupako interviu su daug daugiau detalių apie lendlizą:

(26)
(0)
(26)

Komentarai ()