[Žinios trumpai] Strelkovas pasibaisėjęs, kas liko iš Rusijos po Lysyčansko užėmimo: „Visiškai nebeturime kuo pulti, tiesiog nebeturime!“  ()

Rusija neturi išteklių užimti net viso Donbaso, jau nekalbant apie pilną Ukrainą. Taip neseniai kalbėdamas prisipažino diversantas, į pensiją išėjęs Rusijos FSB pulkininkas Igoris Strelkovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ištrauką paskelbė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Jis pabrėžė, kad Lysyčansko užėmimas Rusijos kariuomenės rankose toli gražu nėra didžiulė pergalė, kaip skelbia Kremliaus propaganda.

„Niekas joje nėra apsuptas. Priešas paliko miestą, tiesiog išėjo ir pasitraukė į naujas pozicijas... Priešas tikrai nebuvo sunaikintas“, – sakė diversantas.

Jis labai skeptiškai vertino Rusijos gynybos ministerijos pareiškimą, kad Severskas taip pat buvo užimtas, tačiau šis faktas dar nėra patvirtintas. Strelkovas pažymėjo, kad net jei ši informacija yra teisinga, tai iš esmės nekeičia padėties fronte.

„Kas yra Severskas? Tai miesto gyvenvietė... Vien Donbase yra šimtai tokių Seversko gyvenviečių! Jau nekalbant apie likusią Ukrainos dalį“, – piktinosi karo nusikaltėlis.

Jis patikslino, kad Rusijos ginkluotosioms pajėgoms užkariauti visą Ukrainą tokiu „vėžlio“ tempu prireiktų 5-10 metų. Tačiau, pabrėžė Strelkovas, Rusija negalėtų atlaikyti tokio ilgo konflikto.

 

„Kokius 5-10 metų? Ar Rusijos Federacija atlaikys tokį karą, jei per keturis mėnesius patirsime tokių didelių žmonių nuostolių ir neteksime didelės dalies technikos? Kodėl nepuolame ten, kur tai pelninga? Atsakymas yra paviršiuje – giluminiuose tiksluose neturime kuo pulti! Tiesiog nieko nėra“, – teigė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(58)
(0)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: