[Žinios trumpai] CŽA paskelbė savo duomenis, kokie yra Rusijos nuostoliai Ukrainoje - skaičiai nesutampa nei su Ukrainos, nei su Rusijos duomenimis  ()

Rusijos Federacija Ukrainoje prarado labai daug karių - iki 15 tūkstančių žuvusių ir iki 45 tūkstančių sužeistųjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 21 dieną CŽA direktorius Williamas Burnsas paskelbė JAV žvalgybos duomenis apie žuvusių ir sužeistų Rusijos karių skaičių Ukrainoje. Anot jo, nuo karo Ukrainoje pradžios Rusijos Federacija prarado labai daug karių: apie 15 000 žuvusiųjų ir 45 000 sužeistųjų. Bet tuo pačiu metu Ukraina irgi patiria didelių nuostolių, informuoja „Reuters“.

CŽA vadovas, kalbėdamas Saugumo forume Aspene (Kolorado valstija, JAV), pripažino, kad Rusijos Federacija sugebėjo užgrobti kai kurias Ukrainos teritorijas, tačiau už tai sumokėjo didelę kainą. Bendras Rusijos Federacijos nuostolių skaičius yra beveik 60 tūkstančių žuvusiųjų ir sužeistų karių. Dideli nuostoliai stebimi ir Ukrainos pusėje, bet Burnsas neįvardijo jų skaičiais. Teigiama, kad Ukrainos nuostoliai yra mažesni.

Rusijos Federacija neskelbia savo nuostolių, nes tai - valstybinė paslaptis. Pirmą kartą oficialūs skaičiai buvo paskelbti praėjus mėnesiui po karo – teigta, kad žuvo 1351 karys. Vėliau, pavasario pabaigoje, jau pasigirdo gandų, kad žuvo kiek daugiau nei 3 tūkst. rusų. Tuo tarpu Ukrainos prezidentas birželį pareiškė, kad kasdien Donbase žūsta nuo 50 iki 100 ukrainiečių gynėjų.

Ukraina skelbia, kad nuo invazijos pradžios jau nukovė 39 tūkstančius rusų įsibrovėlių. Tačiau tikslių duomenų karo metu tikėtis negalima ir kiekvienas toks pareiškimas yra informacinio karo dalis. Atvirųjų šaltinių žvalgybos grupė „Oryx“ renka duomenis apie nuostolius tik iš nuotraukų ir vaizdo įrašų, o ne oficialių-neoficialių pareiškimų. „Oryx“ duomenimis, ukrainiečiai jau sunaikino beveik 3 tūkstančius rusų karinių mašinų. Daug jų buvo su žmonėmis. Personalo tikriausiai buvo ir tuose amunicijos saugyklose bei vadavietėse. Taigi, tikrasis skaičius tikriausiai yra didesnis už CŽA prognozuojamą 15 tūkstančių, bet, galbūt, mažesnis už ukrainiečių pateikiamą 39 tūkstančius.

(21)
(4)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: