[Žinios trumpai] Sulaikytas okupantas apalpo žiūrėdamas vaizdo įrašą su Ukrainos belaisvio kankinimais  ()

Pagautas okupantas prarado sąmonę žiūrėdamas Ukrainos kario kankinimo vaizdo įrašą. Kalbame apie vaizdo įrašą, kuriame rusų įsibrovėliai žiauriai kankino sugautą ukrainietį, o paskui jį nužudė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pasakojo žurnalistas Vladimiras Zolkinas, kuris įrašinėja interviu su pagautais užpuolikais.

Anot jo, keliems okupantams jis pasiūlė pažiūrėti vaizdo įrašą iš Olenivkos kolonijos, kur rusai nužudė 50 kalinių, taip pat vaizdo įrašą su Ukrainos kario kankinimu. Tačiau rusai negalėjo to stebėti iki galo.

„Šiandien jiems parodžiau vaizdo įrašą apie kolonijos apšaudymą Olenivkoje ir vaizdo įrašą su ukrainiečio kankinimu, kuris pastarosiomis dienomis pasklido internete... Šiandien parodžiau jiems šį vaizdo įrašą, o vienas kalinys tiesiog prarado sąmonę žiūrėdamas tai“, – sakė žurnalistas.

Zolkinas pažymėjo, kad dabar pagrindinė užduotis yra paimti iš nelaisvės Ukrainos karius ir išduoti rusams jų karo nusikaltėlius, kurie laikomi Ukrainoje pagal Ženevos konvenciją.

 

Primename, kad Generalinė prokuratūra paskelbė, jog pasirodžius vaizdo įrašui su karo belaisvio ukrainiečio kankinimu pradėtas baudžiamasis procesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(4)
(46)

Komentarai ()