Internetas tiesiog ūžia: „Ukrainos kariai su minosvaidžiais įsiveržė į Rusiją, įveikė 70 km, apšaudė angarus ir ramiai sugrįžo į savo bazę“  (1)

Remiantis Rusijos pusės pareiškimais, Ukrainos sabotažo ir žvalgybos grupė (DRG) su minosvaidžiais rankose turėjo nukeliauti 70 kilometrų, kad galėtų atakuoti objektą Briansko srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos karinis aerodromas, esantis 115 kilometrų nuo sienos su Ukraina, buvo apšaudytas minosvaidžių sviediniais. Kvaila melagiena buvo paskelbta Kursko srityje.

Vietos valdžios teigimu, aerodromas su  ten įsikūrusiais kariškiais buvo apšaudytas penkiais 45 mm minosvaidžio sviediniais iš Kursko kaimo Podlesnės, esančio už vieno kilometro. Aukų nėra, sunaikinti pastato nepavyko.

Gubernatorius Romanas Starovojus tai pavadino tariamu Ukrainos pusės sabotažo bandymu.

Internete iš tokio pranešimo juokiamasi. Analizuojant tokį teiginį, paaiškėja, kad Ukrainos DRG kirtus Rusijos sieną turėjo įveikti mažiausiai 70 km ir tuo pačiu metu su savimi neštis minosvaidžių, kurių kiekvienas sveria apie 15 kg. O jų buvo 5, plius šoviniai.

„Pasakojimai apie žygius pėsčiomis su minosvaidžiais ant nugarų, apie kuriuos tylėti neįmanoma. Ką jie ten rūko? Išprotėję ar ką, šaudyti į aerodromą iš 45 mm? Ir specialios paskirties minos saugomiems angarams naikinti kartu su įranga. Taip, tai buvo desantas iš „Bayraktaro“, jie skrido itin žemai“, – juokiasi „Telegram“ vartotojai iš tokio pareiškimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(4)
(166)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: