„Putinas aklavietėje: Rusija pilnu tempu juda link revoliucijos – yra tik blogas ir labai blogas sprendimai“  ()

Užsitęsęs karas su Ukraina Putino režimui virs revoliucija, sako Abbasas Gallyamovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas po šešis mėnesius trukusio karo yra pasirengęs sudaryti taiką su Kyjivu. Jis netgi rodo norą susitikti su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, o tai atrodė neįsivaizduojama prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai. Tai aiškus įrodymas, kad Kremliui skubiai reikia taikos.

Apie tai „Chodorkovskij LIVE“ eteryje kalbėjo rusų politologas Abbasas Gallyamovas.

„Atrodo, kad jis (Putinas – red.) palūžo. Jis nebeturi kitų galimybių. Jis negali tęsti šio karo, nes akivaizdu, kad jis nebeturi karinio sprendimo perspektyvos. Jis nelaimės. Rusija jau pademonstravo viską, ką galėjo, ir akivaizdu, kad to nepakanka laimėti. Užsitęsęs karas, perėjęs į apkasų režimą, kaip ir dabar, tampa vis mažiau populiarus. Jei tai užsitęs, gresia tas pats, kaip ir Pirmojo pasaulinio karo metu 1917 metais – revoliucija“, – sakė Gallyamovas.

Jis priminė, kad nauji prezidento rinkimai 2024 metais laukia Putino. O užsitęsęs nepergalingas karas taškų jiems akivaizdžiai nepridės. Socialinio sprogimo tikimybė yra didelė.

„Kai ateis 2024 metai, žmonės prisimins šį pralaimėjimą (užsitęsęs karas, nesugebėjimas laimėti), ir ekonominius sunkumus, ir tai, kad jis iš tikrųjų neturi teisės į kitą kadenciją“, – sakė Rusijos ekspertas.

 

Jis tikino, kad tokios taikos sutartys su Kyjivu jam nėra pati geriausia išeitis. Problema ta, kad kiti žingsniai yra dar blogesni.

„Dabar gero sprendimo nėra. Turite suprasti, kad jis renkasi tarp blogo ir labai blogo. Užsitęsęs karas, peraugantis į revoliuciją, yra labai blogas pasirinkimas. Variantas su pasauliu be pergalės irgi labai blogas, bet ne visiškai košmariškas. Bent jau bus galima tartis su Vakarais dėl sankcijų panaikinimo...

Tada bus galima kalbėti apie ekonominės padėties normalizavimą, kad iki 2024 metų žmonės visiškai nenuskurstų. Na, o tai, kad šis košmariškas karas, šios žudynės baigėsi, rusams patiks savaime.

 

Žmonės bus dėkingi, taip pat ir Putinui, už tai, kad yra taika. Šis jausmas nebus visa apimantis, neleis visų nuodėmių nurašyti Putinui. Bet bent jau kažkas“, – sakė Gallyamovas.

Tačiau net ir šio pasaulio be pergalės Putinas šiuo metu negali gauti. Kyjivas su tuo nebesutinka.

„Putinas pasiruošęs (derėtis – red.). Kyla klausimas, ar Zelenskis yra pasirengęs. Nesu tikras... Tai reiškia, kad karas tęsis, o Rusija visu greičiu judės revoliucijos link. Putinas atsidūrė aklavietėje“, – pareiškė Rusijos Federacijos politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(3)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: