Su Erdoganu baigta - Putinas skubiai ruošia labai didelį geopolitinį sandorį su nauju tarpininku, dalyvaus JAV: „Tai visus išgelbės nuo agonijos“ (Video)  (3)

„Draugas Xi gali garantuoti Putinui saugią senatvę Kinijoje“, – pasakė politologas. Jo nuomone, toks scenarijus tiktų ir diktatoriui, ir jo aplinkai, ir Amerikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas dabar skubiai ieško naujo tarpininko, kuris susitartų su Ukraina ir Vakarais. Šį vaidmenį gali atlikti Kinijos lyderis Xi Jinpingas.

Tokią nuomonę Ukrainos „24 kanalo“ eteryje išsakė rusų politologas Andrejus Piontkovskis iš Vašingtono.

„Kovoje už savo gyvybę Putinui reikia žmogaus, kuris taptų garantu. Anksčiau tai buvo Makronas, Scholzas ir Draghi. Šį trejetą jis išsiuntė (į Kijevą). Tada jis dar turėjo daug ambicijų. Trejetas atvyko su itališku planu. Pirmas punktas buvo apie paliaubas, antras punktas - Rusija ir Ukraina pradeda dvišales derybas dėl ginčytinų teritorijų, tai yra, viskas lieka Rusijai. Nepavyko. Jis „pasamdė“ kitą derybininką - draugą Erdoganą. Jis, skirtingai nei europiečiai, pasiėmė didžiulę geopolitinę kainą už savo paslaugą. Na, praktiškai jam taip pat nepavyko. Dabar Putinui reikia trečio derybininko, kuris būtų jo gyvybės garantu“, – sakė Piontkovskis.

Šį vaidmenį, Piontkovskio manymu, gali atlikti Jinpingas. Faktas, kad Kinija nebėra suinteresuota beprasmiu kruvinu karu, pirmiausia dėl ekonominių priežasčių. O didelis geopolitinis sandoris yra geriausias scenarijus.

„Draugas Xi gali garantuoti Putinui saugią senatvę Kinijoje“, – pasakė politologas. Jo nuomone, toks scenarijus tiktų ir diktatoriui, ir jo aplinkai, ir Amerikai.

„Tai išgelbėtų mus visus nuo agonijos“, – pareiškė Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(19)
(58)

Komentarai (3)