[Žinios trumpai] Rusijos gynybos ministerija parodė naują „perliuką“: kaip rusų kariai šaudo granatsvaidžiais ir ką iš tikrųjų sunaikino  ()

Rusijos Federacijos gynybos ministerija paskelbė vaizdo įrašą su tariamu mūšiu su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis. Tačiau žurnalistai išsiaiškino, kad vaizdo įrašas – paprastas šaudymo pratimas, nufilmuotas saulėgrąžų lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos gynybos ministerija „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame granatsvaidžiais „naikinami Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai“. Tačiau vaizdo įraše nėra jokių Ukrainos karių.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija rašo, kad besiveržiančius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinius sunaikino pėstininkų granatsvaidžių ugnis. Vaizdo įrašas pasirodė rugpjūčio 25 d.

„Sprendžiant iš vaizdo įrašo metaduomenų, jis buvo įrašytas liepos 31 d. Vaizdo montažo projektas vadintas „Pratybos_1DŠB_v2““, – rašo žurnalistai.

 

Tai, kas vyksta vaizdo įraše, iš tikrųjų labiau primena šaudymo pratybas. Operatorius filmuoja šaulį stovėdamas prie pat jo. Jis net nebando slėptis nuo ukrainiečių. Jei operatorius stovi greta šaulio ar net jo priešakyje, galite neabejoti, kad tai - pratybos arba propagandinis filmavimas. Ypač kai šaudoma į saulėgrąžų lauką. 

(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: