[Žinios trumpai] ES skelbia, kas vyksta su dujų saugyklomis - tai tiesiog beprotiška, Kremlius bus šokiruotas  (2)

Ekspertų teigimu, iki rugsėjo vidurio ES saugyklos bus beveik visiškai užpildytos, todėl situacija su dujomis taps daug lengvesnė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-31 [Žinios trumpai] ES skelbia, kas vyksta su dujų saugyklomis - tai tiesiog beprotiška, Kremlius bus šokiruotas  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dujų kainos Europoje nukrito po to, kai D. Medvedevas prognozavo augimą iki 5000 USD.

Vos buvęs Rusijos Federacijos ministras pirmininkas numatė naują dujų šoko bangą Europos Sąjungai, kainos pagrindinėje Europos dujų rinkoje smuko žemyn, rašo „Finanz”.

Pirmadienį dujų ateities sandorių kaina TTF centre Nyderlanduose nukrito 19%, panaikindama beveik pusę praėjusią savaitę parodyto padidėjimo. Iki vidurdienio rugsėjo sutartys jau parduodamos žemiau 2900 USD už tūkstantį kubinių metrų. Tai yra 2 100 USD mažiau nei praėjusią dieną prognozavo D. Medvedevas, kuris anksčiau tikėjosi naftos pakilimo iki 400 USD.

„Niekada neatsisakėme tiekti dujas Europai", – interviu Prancūzijos televizijos kanalui LCI sakė D. Medvedevas. Nors būtent „Gazprom“ sustabdė dujotiekį „Jamalas-Europa", daugiau nei 10 Europos šalių atjungė nuo dujų ir „Nord Stream" pajėgumą sumažino iki 20%, atsisakydamas paimti suremontuotą turbiną iš Vokietijos.

Rugpjūčio 29 d., pirmadienį, Europos Sąjunga įvykdė savo tikslą dujomis pripildyti saugyklas. Dabar jos užpildytos jau 80 proc., nors pagal planą šis lygis turėjo būti pasiektas iki lapkričio 1 d.

Rusijos ekonomikos ekspertas Anatolijus Nesmijanas savo TELEGRAM kanale pažymi, kad iki rugsėjo vidurio  saugyklos Europos Sąjungoje bus beveik „užpildytos iki viršaus", todėl padėtis su dujomis taps daug lengvesnė.

 

„Kai tiesiogine prasme per prievartą buvo siunčiami dideli dujų kiekiai esminei problemai – užpildyti požemines saugyklas, visos kitos užduotys, tai yra tiekti jas pramonei ir namų ūkiams, buvo sprendžiamos likutiniu principu. Tai lėmė spartų kainų kilimą dėl akivaizdaus dujų trūkumo. Ir riba taip pat aiški: užpildžius saugyklas dujos grįš į kitas pramonės šakas, ir tai šį trūkumą gerokai sumažins, vadinasi, sumažės ir kaina“, – sakė jis. Eksperto teigimu, iki rugsėjo vidurio saugyklos bus beveik visiškai užpildytos, todėl situacija su dujomis taps daug lengvesnė. „Rinka pradeda reaguoti, todėl kainos mažėja", – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(3)
(56)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: