[Žinios trumpai] Generolas paskelbė Ukrainos užduotį Nr. 1 Chersone: „jei tai pavyks, rusai be sustojimo bėgs iki Krymo“  (1)

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo generolas majoras Serhijus Krivonosas paskelbė apie kitą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žingsnį, paspartinsiantį Chersono deokupaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krivonosas pakomentavo situaciją Chersono regione, primindamas, kad šiuo metu niekas, išskyrus Generalinį štabą, neturi teisės atskleisti jokios operatyvinės informacijos. Patyręs karininkas atskleidė, kokia, jo nuomone, turėtų būti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strategija šių dienų įvykių fone. Interviu su generolu Serhijumi Krivonosu galima pažiūrėti „YouTube“.

„Mano nuomone, jei tikrai nutraukėme visus jų logistikos kelus, tai dabar užduotis numeris 1 yra priversti priešą iššaudyti visą amuniciją, panaudoti visą kurą. Tai galima padaryti apgaulingais mūsų kariuomenės veiksmais arba imituojant tam tikrus veiksmus tam tikrose srityse, kad priešas išnaudotų savo pajėgas ir priemones“, – savo nuomonę apie tai, kokie turėtų būti tolesni Ukrainos kariuomenės veiksmai Chersono regione, išsakė rezervo generolas majoras.

 

Serhijus Krivonosas tada pridūrė: „Tiesą sakant, mūsų užduotis dabar yra priversti priešą trauktis, nes jei jie paliks savo įrangą, jie turi galimybę pabėgti ir peržengti Antonivkos tilto liekanas pėsčiomis arba kirsti upę valtimis, kurios vis dar yra Chersono rajone. Jie dar turi galimybę išgyventi, todėl tegul susirenka savo turtą ir nesustodami bėga iki pat Krymo."

(95)
(2)
(93)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: