[Žinios trumpai] Suomija užblokavo greituosius traukinius į Sankt Peterburgą, rusai bus šokiruoti  ()

Suomija rimtai nutraukia santykius su Rusija, stiprindama jos, kaip nesąžiningos valstybės, statusą po įsiveržimo į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai nebėra vienkartinis veiksmas", – kita Europos šalis rimtai nutraukia santykius su Rusija.

Antradienį, rugpjūčio 30 d., Suomijos geležinkelių operatorė „VR Group“ užblokavo visus greituosius prancūziškus „Allegro“ traukinius, važiavusius tarp Helsinkio ir Sankt Peterburgo. Be to, taip pat buvo nurašyta traukinių atsarginių dalių už 45,4 mln. eurų, teigiama operatoriaus 2022 metų pirmojo pusmečio finansinėje ataskaitoje.

Apie tai savo „Telegram" kanale rašo žinomas Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas.

„Tai jau ne vienkartinė demonstracinė akcija, o visiškai sisteminė politika. Po karo Suomija visada palaikė gana draugiškus santykius su SSRS ir tam tikra prasme buvo tiltas tarp SSRS ir Europos net ir sunkiais laikotarpiais. Tačiau Kremliaus politika sugriovė esminius Baigiamojo akto principus, o suomiai, regis, į tai pažiūrėjo ypač skausmingai", – pastebi ekspertas.

Anot jo, Suomija iš draugiškos šalies virsta vidutiniškai priešiška Rusijai valstybe, o visas vakarinis sienos perimetre pasireiškia  su Rusija įvairiu laipsniu priešiški santykiai. A. Nesmijanas pabrėžia, kad V.Putino vadovaujamos Rusijos Federacijos pavertimo užrakinta tvirtove su šūkiu „Priešų ratas" procesas tęsiasi.

 

„Tiesa, kai dažniausiai tai laikome užrakinta tvirtove, aplinkinės šalys elgiasi su ja kaip su maro trobele, o veiksmai tada – kaip karantino priemonės", – pažymi jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(1)
(145)

Komentarai ()

Susijusios žymos: