[Žinios trumpai] Putinas turi naują favoritą vietoje Šoigu, į Maskvą gali ateiti ir Kadyrovas: pats Putinas bijo, kuo tai baigsis  ()

Aukščiausiuose Rusijos Federacijos valdžios sluoksniuose aštrėja su Ukraina susiję konfliktai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-01 [Žinios trumpai] Putinas turi naują favoritą vietoje Šoigu, į Maskvą gali ateiti ir Kadyrovas: pats Putinas bijo, kuo tai baigsis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visiškas įstrigimas kare su Ukraina paaštrino elito konfliktus Kremliuje. Prasidėjo arši kova dėl valdžios ir Putino palankumo, teigia buvęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas, verslininkas Vadimas Denisenka.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad ne gynybos ministras Sergejus Šoigu, o Nacionalinės gvardijos vadas Viktoras Zolotovas pranešė Vladimirui Putinui apie „specialiosios operacijos“ Ukrainoje eigą. Tai patvirtino gandus, kad Šoigu buvo pašalintas iš vadovavimo armijai dėl nesėkmių Ukrainos frontuose.

Denisenka patikino, kad Putino ir Zolotovo susitikimas toli gražu nebuvo atsitiktinis ir galimai parodo įtampą Kremliuje.

„Rusijos Federacijoje prasidėjo lenktynės dėl dar gyvo Šoigu kėdės. Būtent Zolotovas, kažkada vadovavęs V. Putino asmeninei asmens sargybai, tampa pagrindiniu pretendentu", – savo nuomonę išsakė Denisenka.

Jis patikslino, kad jei Zolotovas būtų perkeltas į Gynybos ministeriją, dabartines jo pareigas galėtų užimti vienas artimiausių jo bendražygių – Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas.

Putinas tokiems drastiškiems žingsniams dar nepasiruošęs, mano Denisenka. Putinas turi tris rimtas priežastis nerimauti. Pirma, gynybos ministro pasikeitimas bus aiškus įrodymas, kad karas toli gražu nevyksta pagal planą. Antra, valdžios maitėdų atsiradimas gynybos ministerijos vadovybėje sukels galios vertikalės pertvarką ir sugriaus pusiausvyrą, egzistuojančią tarp kariuomenės ir saugumo. Trečia, Putinui nepaprastai sunku atsisveikinti su artimais - Šoigu ir Putinas yra pažįstami kelis dešimtmečius.

 

Nepaisant galimos kovos dėl Šoigu arba Zolotovo vietos, Denisenko įsitikinęs, kad tai neturės įtakos įvykiams Ukrainoje. „Eilė bus ta pati, požiūriai nesikeis... Kaupiame spragėsių atsargas“, – tvirtino Denisenko.

(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: