[Žinios trumpai] Žlugo du didžiausi tarptautiniai Putino veiksmai – skubiai ruošiamas trečias  ()

Dvi didžiausios tarptautinės Putino akcijos žlugo. Šiandien Kremliui labai reikia derybų. Visas Maskvos diktatoriaus užsienio politikos aparatas važinėja po visas sostines, forumus ir platformas, bandydamas pasiekti, kad būtų nutraukta ugnis ir sudarytos paliaubos.


Rusijos publicistas Andrejus Piontkovskis tai pasakė per 24 kanalo „YouTube“ transliuotą transliaciją.

Birželio 16 dieną Kyjive lankėsi įtakingi Europos lyderiai – Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, Italijos ministras pirmininkas Mario Draghi ir Vokietijos kancleris Olafas Šolcas. Jie atsivežė vadinamąjį taikos planą, kuriame buvo numatyti du dalykai: ugnies nutraukimas ir dvišalės Ukrainos ir Rusijos derybos dėl „ginčytinų teritorijų“.

Tada jie buvo išsiųsti iš Kyjivo rusų laivo kryptimi. Ir ypač mandagiai. Pirma, Zelenskis užrietė jiems nosį dėl Rusijos karo nusikaltimų Irpinėje. Jų buvo klausiama: „Ar jūs atvykote prašyti, kad mes atiduotume dešimtis milijonų savo gyventojų šiems niekšams, šiems sadistams?“. Tai padarė įspūdį. Macronas net nedrįso užsiminti apie šį planą, beveik įtraukdamas Austiną, sakydamas: „Taip, mūsų tikslas – Ukrainos pergalė“, – paaiškino Piontkovskis.

Erdoganas tariamai padarė „viską, ką galėjo“.

Rugpjūčio 5 dieną R. T. Erdoganas ir V. Putinas surengė derybas Sočyje. Dieną prieš tai Azerbaidžano ir Turkijos kariai įžengė į Rusijos taikdarių kontroliuojamą Lačino koridorių. „Pusė jų tuo metu jau buvo palaidoti Ukrainos žemėje, o kita pusė ramiai stebėjo ten dominuojančias aukštumas užėmusių Azerbaidžano karių veiksmus“, – sakė A. Piontkovskis.

 

Likus dviem dienoms iki susitikimo su Putinu Erdoganas suformulavo kainą, kurios reikalaus už savo tarpininkavimą kare – visiškos laisvės Kalnų Karabache ir Sirijoje.

V. Piontkovskis pažymi, kad V. Putinas pradėjo iš Sirijos išvežti oro gynybos sistemas S-300, kurios „neturi atitikmens pasaulyje“. Putinas neturi „Kalibr“ ar „Iskander“, kurie galėtų smogti antžeminiams taikiniams.

Visi trys frontai pasidavė Erdoganui tik tam, kad šis nuvyktų pas Zelenskį ir įteiktų jam taikos prašymą. Erdoganas nuvyko, paskambino Putinui ir pasakė: „Volodia, aš viską padariau, stengiausi. Tačiau jie nesutinka“. Tuo viskas ir baigėsi.

 

Kaip pažymėjo publicistas, kitas „taikdarys“ gali būti Kinijos vadovas Xi Jinpingas. „Draugas Xi iš tiesų gali pasiūlyti lėktuvą, kuris paimtų Putiną, Kabajevą, Krivonožką, visus vaikus, galbūt artimiausius Sečino žmones, Patruševą ir nuvežtų juos į kokį nors senovės kinų medicinos centrą ilgalaikiam gydymui“, – pasiūlė Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(131)
(2)
(129)

Komentarai ()

Susijusios žymos: