[Žinios trumpai] „Nebus nė menkiausios galimybės išgyventi“: įtakingi čečėnai nori nužudyti Kadyrovą, nebus jokio pasigailėjimo  ()

„Putino pėstininkas“ Ramzanas Kadyrovas supranta, kad pusė Čečėnijos jam yra natūralūs priešai. Yra čečėnų, kurie nori jį likviduoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip mano Rusijos opozicijos politikas Genadijus Gudkovas, kuris teigia, kad R. Kadyrovas įvedė karinės chuntos diktatūrą Čečėnijoje. Nenuostabu, kad čečėnai taip dažnai siekia politinio prieglobsčio Europoje.

Komentuodamas neseniai R. Kadyrovo padarytą pareiškimą, kuriame užsimenama apie atsistatydinimą, Gudkovas pažymėjo, kad neturi aiškaus supratimo, ką Kremlius planuoja su juo daryti. „Tikriausiai jie nori, kad Maskvoje, kur nors Lenino prospekte, kur dažnai rengia susitikimus, jam kas nors smogtų. Manau, kad vargu ar kas nors jį išgelbės, išskyrus poziciją Nacionalinėje gvardijoje... ir tada neilgai“, – sakė Gudkovas.

Politikas prisipažino, kad R. Kadyrovo užuominas aptarinėjo su kolegomis. Jie priėjo prie išvados, kad „savo gyvybę jis galės išgelbėti tik būdamas Čečėnijos vadovu“. Bent jau kurį laiką – „kol sistema žlugs“. „Aš pažįstu daug čečėnų, rimtų čečėnų. Jie nėra banditai, jie yra politiniai, iš elito. Jie sako: „Mes neleisime jam gyventi už visą blogį, kurį jis atnešė mūsų žmonėms... nes tuoj jį baigsime patys“, – sakė Gudkovas. Politikas pažymėjo, kad žmonės, turintys įtakingų ir žinomų pavardžių, „nepaliks R. Kadyrovui net menkiausio šanso valdžios praradimo atveju“.

Gudkovas netiki, kad R. Kadyrovas bus paskirtas į visų okupuotų Ukrainos teritorijų vadovo postą, nes jis taps Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taikiniu Nr. 1. Vargu ar jam ruošiama speciali pareigybė Nacionalinėje gvardijoje. Politiko teigimu, R. Kadyrovo pareiškimai su atsistatydinimo užuominomis gali išprovokuoti netikrus mitingus Čečėnijoje su raginimais „Putinai, grąžink mums Ramzaną“.

 

Tuo tarpu Rusijos politologas Abbasas Galliamovas mano, kad šis pareiškimas patvirtina ūmios vidaus politinės krizės Rusijoje pradžią.

Pasak Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato, Čečėnijos gyventojai nepatenkinti, kad R. Kadyrovas siunčia musulmonus dalyvauti ir žūti „svetimame“ kare tarp dviejų krikščionių tautų.

Anksčiau buvęs Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos deputatas Ilja Ponomarevas teigė, kad karas Ukrainoje baigsis Putino mirtimi nuo čečėnų rankos.

(68)
(6)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: