[Žinios trumpai] Ukraina pasikeitė kardinaliai: derybos bus, bet ne su Putinu, skelbia apie kietą jėgos poziciją  ()

Buvusio Ukrainos užsienio reikalų ministro Pavlo Klimkino teigimu, Maskva reikalauja derybų, nes Ukrainos pozicijos stiprėja. Sankcijos ir Ukrainos karinės sėkmės privers Rusiją atsisakyti ankstesnių reikalavimų. Tačiau prie derybų stalo Ukraina sės tik turėdama geras pozicijas ir tikriausiai ne su Putinu kitoje pusėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klimkinas mano, kad Maskva šiuo metu veržiasi į derybas, nes mato, kad Ukrainos pozicijos stiprėja.

„Dabar Europa ir Vakarai atsisako Rusijos energijos tiekėjų. Bus apribotos Rusijos naftos kainos. Maskva tai suprato ir dabar bandys, kaip tai daro uždarais kanalais, vėl užsiminti apie derybų galimybę. Jie tai darys vis dažniau“, – pabrėžia Klimkinas.

Anot diplomato, derybos su šalimi agresore vienaip ar kitaip vyks. Tačiau Ukraina joms vadovaus tik turėdama tvirtą poziciją. „Turime jas vesti turėdami tvirtą poziciją ir kartu su Vakarais, tik tada derybos turės prasmę. Tačiau šiandien Putinas tokioms deryboms nepasiruošęs. Todėl šiandien joms nėra absoliučiai jokių sąlygų“, – sakė Klimkinas.

Jis taip pat sakė, kad galbūt bus deramasi ne su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, o su kitais Rusijos atstovais. „Rusija turi savo klanus, yra oligarchų, kurie gali žaisti savo žaidimus tiek viduje, tiek lauke“, – aiškino Klimkinas.

Pasak diplomato, Kremliui ir toliau primygtinai reikalaujant savo sąlygų: Ukraina turi pripažinti „L/DLR“ nepriklausomybę, Krymą Rusijai ir atsisakyti bet kokių ambicijų priklausyti gynybos aljansams. Tuo tarpu Ukraina dar nesusikūrė pakankamai tvirtų pozicijų, kad priverstų Rusijos Federaciją atsisakyti šių planų. Tačiau karinė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė ir sankcijos šaliai agresorei leis Kyjivui sudaryti palankesnes sąlygas deryboms.

 

„Su jais reikia kalbėtis tik tada, kai jie supras, kad privalo atsisakyti visų savo pradinių reikalavimų. Tai tvirta pozicija“, – pabrėžė Klimkinas.

(85)
(0)
(85)

Komentarai ()