„Viskas dega, tankų bokšteliai sprogsta, pagalba buvo sudaužyta pakelėje“: rusas pasakoja apie galingą Ukrainos puolimą (video)  ()

Perimtas išgyvenusio okupanto telefoninis pokalbis: išgyvena vienas kitas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad nepatektų į katilą, priešas buvo priverstas trauktis iš mūšio lauko Charkivo kryptimi, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo kontrpuolimą: perimtas išgyvenusio okupanto pokalbis telefonu.

Nuo rugsėjo 6 d., Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pradėjus kontrpuolimą Charkivo kryptimi, Rusijos visuomenei skleidžiamos žinios, kad Balaklijos apylinkėse nebuvo pastiprinimo, kovėsi tik Specialiojo greitojo reagavimo skyriaus (SOBR) ir „Rosgvardia“ kovotojai. Tačiau okupantų pokalbio perėmimas rodo ką kita.

Rugsėjo 9 d., Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinio žvalgybos direktorato spaudos tarnyba savo „Telegram“ kanale paskelbė Charkivo srityje kovojusių įsibrovėlių perimtą telefoninį pokalbį (18+, yra nešvankybių).

Vienas iš įsibrovėlių, tankistas, pasakojo kitam, kaip stebuklingu būdu išsigelbėjo. Jo visas korpusas buvo sunaikintas Balaklijos regione.

Kariams buvo pranešta, kad vieną iš prarastų gyvenviečių reikia atgauti. Rusų pėstininkai atsitraukė, o tankistams buvo įsakyta šaudyti į viską, kas juda. Taikliai šaudyti buvo labai sunku, nes dėl medžių gausos nieko nesimatė: kur savi, kur priešai.

 

Dėl to įsibrovėliai paprašė pagalbos, tačiau pagalba nespėjo išgelbėti, Ukrainos artileristai susidorojo su grupe.

Įsibrovėliui per stebuklą pavyko išsikapstyti iš mūšio su savo tanku. Kaip paaiškėjo, Rusijos kariai nusprendė eiti gilyn į teritoriją, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos juos apsupo iš kairės ir iš dešinės.

Norėdami išvengti apsupimo, jie traukėsi, o visą skubėjusią pagalbą pakeliui sunaikino Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(0)
(100)

Komentarai ()

Susijusios žymos: