[Žinios trumpai] Ukraina numušė dar vieną Rusijos naikintuvą-bombonešį „Su-34“ – iš jo liko tik pelenų krūva, dalijamasi video  ()

Šią informaciją socialiniuose tinkluose paskelbė Ukrainos Karinių oro pajėgų vadovybė. Įvykio vieta nėra atskleidžiama. Filmuotoje medžiagoje matomos sudegusios lėktuvo nuolaužos, išsibarsčiusios miško juostoje, ir įvykio vietą apžiūrintys Ukrainos gynėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tie rašistai okupantai neturi ką veikti mūsų padangėje! Štai kodėl mes nuleidome šį „Su-34“, - sakoma pranešime.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau numušė kelis „Su-34“. Tai didelis smūgis Rusijos įvaizdžiui. „Su-34“ yra vienas naujausių Rusijos kovinių lėktuvų. Pirmą kartą jis pakilo 1990 m., tarnybą pradėjo 2014-aisiais.

„Suchoi Su-27“ pagrindu sukurtas „Su-34“ turi šarvuotą kabiną, skirtą dviejų žmonių įgulai sėdėti vienas šalia kito. Pagrindinis „Su-34“ vaidmuo - antžeminių ir net jūrinių taikinių naikinimas vykdant individualias ir grupines misijas dienos ir nakties metu. „Su-34“ gali būti naudojamas ir žvalgybai, elektroninės karybos misijoms.

 

Atvirųjų šaltinių žvalgybos grupė „Oryx“ vien iš viešai skelbiamų nuotraukų ir vaizdo įrašų suskaičiavo, kad Ukraina per šią invaziją jau numušė 11 „Su-34“ ir vieną „Su-34M“. Jų iš viso pagaminta mažiau nei 150.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(1)
(53)

Komentarai ()