[Žinios trumpai] Pralaimėjimas akivaizdus: Kremlius parodė žemėlapį su Ukrainos fronto linija – situacija pasikeitusi drastiškai (Foto)  ()

Rusijos gynybos ministerija parodė Ukrainos žemėlapį su beveik išlaisvinta Charkivo sritimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešdama apie šimtus sunaikintų „nacionalistų“ ir dešimtis NATO ginklų, Rusijos gynybos ministerija parodė žemėlapį, kuriame neva tikroji fronto linija perkelta į Donecko ir Luhansko sritis.

Rusijos gynybos ministerijos žemėlapyje Charkivo regionas jau yra beveik deokupuotas, o Rusijos kariai sutelkti prie administracinės sienos su Donbasu.

Rugpjūčio pabaigoje paskelbtas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas tęsiasi pietuose ir Charkivo srityje. Pasak prezidento Volodymyro Zelenskio, nuo rugsėjo pradžios Ukrainos pajėgos iš viso išlaisvino apie du tūkstančius kvadratinių kilometrų teritorijos.

Generalinis štabas praneša apie dešimtis deokupuotų kaimų. Jau žinoma, kad Balaklijos miestas, Iziumas ir Kupjanskas yra išvaduoti.

 

Pasak JAV pareigūnų, yra požymių, kad dabartinis puolimas gali būti ankstyvasis pergalės etapas, galintis gerokai atitolinti Rusijos fronto liniją.

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija karių išvedimą iš Charkivo srities vadina persigrupavimu – pralaimėjusios pajėgos esą bus mestos Donecko kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(53)
(0)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: