[Žinios trumpai] „Apsiš**o iš baimės ir laukia, kol į juos valysis kojas“: propaganda jau pradeda pratinti gyventojus prie galimo Ukrainos įsiveržimo į Rusiją  (2)

Ukraina niekada neplanavo veržtis į Rusiją. Tačiau po sėkmingų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacijų Charkive, rusų propagandos kanalai pradeda kalbėti apie galimą tokį pažeminimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas didžiausių Rusijos vadinamųjų „z kanalų“ jau ruošia rusus diskusijoms dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo Rusijos Federacijos teritorijoje.

Šešis mėnesius Rusijos propagandos ruporė Margarita Simonian įrodinėjo, kad, kilus plataus masto karui tarp Rusijos armijos ir Ukrainos, užtektų poros dienų, kad rusai nugalėtų Ukrainos gynėjus. „Supratome, kad karštame kare Ukrainą nugalėsime per dvi dienas. Ką ten nugalėti... Ukraina, Viešpatie... Mes nuslopinsime ugnies taškus – aptarėme tai per reklamos pertrauką...“, sakydavo Simonian.

Bet dabar laikai kiti ir propagandos daina kita. Rugsėjo 11 dieną vienas didžiausių Rusijos „z kanalų“ pradėjo spėlioti apie galimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą Rusijos Federacijos teritorijoje. „Telegram“ kanalas „MIG“, stipriai palaikantis invaziją ir apie ją nuolat rašantis, ruošia skaitytojus blogiausiam - „Sabotažas, teroristiniai išpuoliai, apšaudymai, sabotažo ir žvalgybos grupių asmenukės Rusijos teritorijoje, deja, bus“. Tiesa, jis patikino, kad Vakari neleis Ukrainai vykdyti invazijos į Ukrainos teritoriją.

 

„O kaip su operacija, kuri vyksta pagal planą? O kaip Kyjivas po 3 dienų? O kaip „antroji pasaulio kariuomenė“? Apskritai šie niekšai apsi$#ko iš baimės ir laukia, kas į juos nusišluostys kojas. Ir jie labai bijo mūsų invazijos“, – komentavo buvęs liaudies deputatas ir tinklaraštininkas Borislavas Bereza.

(53)
(2)
(51)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: