Artėja beprotiška situacija: Kremlius turės reikalauti, kad Ukraina „neokupuotų Rusijos teritorijos“, bet tai bus tiesiog neįmanoma  ()

Analitikai teigia, kad Maskva planuoja grasinti NATO, jei Kyjivas puls okupuotas teritorijas jų „susijungimo“ su Rusija fone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„DLR ir LLR viešųjų rūmų“ kreipimaisi, kuriuose reikalaujama surengti „referendumą“ dėl okupuotų Donbaso dalių prijungimo prie Rusijos Federacijos, liudija apie paniką regione tarp Kremliaus pakalikų. Maskvos planas gali būti toks, kad valstybė agresorė, įtraukdama nepilnas Donecko ir Luhansko sritis, galėtų lengviau pagrasinti NATO atsakomaisiais smūgiais už Ukrainos kontratakas. Tai teigiama Karo studijų instituto (ISW) rugsėjo 20 d. pranešime.

Rusijos propagandistė, RT kanalo direktorė Margarita Simonyan teigė, kad Donbase klostosi „Krymo scenarijus“, tačiau toks požiūris yra nenuoseklus, teigia ekspertai.

„Rusijos pajėgos nekontroliuoja visų Donecko ir Luhansko sričių. Taigi „DLR“ ir „LLR“ teritorijų aneksija lems, kad Rusija pasiims sritis, kurios, Kremliaus teigimu, bus „iš dalies okupuotos“ teisėtos Ukrainos valdžios ir besiveržiančių Ukrainos pajėgų“, – rašoma leidinyje.

Anot analitikų, dėl dalinės Donbaso okupacijos Kremlius atsidurs nepatogioje padėtyje, nes jis turės reikalauti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos „neokupuotų Rusijos teritorijos“, o Ukrainos kariai negalės įvykdyti šio reikalavimo. Tuo pat metu Kremliui pritrūksta būdų sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi į Donbasą, rašoma pranešime.

Taip pat, anot organizacijos, pastarojo meto Ukrainos kontrpuolimo sėkmė dar labiau mažina Rusijos dalinių, kurie buvo laikomi elitiniais prieš visapusišką invaziją vasario 24 d., moralę. Analitikai atkreipė dėmesį į žiniasklaidos pranešimus, kad Rusijos kariai iš 1-ojo motorizuotųjų šaulių pulko ir 2-osios gvardijos motorizuotųjų šaulių divizijos masiškai pabėgo iš savo pozicijų Iziumo mieste.

 

„Tarp pasirašytų dokumentų (rugpjūčio 30 d., Ukrainos kontrpuolimo Charkivo srityje išvakarėse rugsėjo 7 d.) yra rašytiniai kreipimaisi į karinio dalinio 31135 vadus dėl laiškų autorių atleidimo iš pareigų dėl nuolatinio „fizinio ir moralinio nuovargio“, – sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(3)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: