[Žinios trumpai] „Tai išdavystė, pasityčiojimas iš rusų!“: Strelkovas tiesiog įsiutęs dėl Kremliaus sprendimo, viešai paskelbė didžiausią kaltininką  ()

„Azov“ pulko kovotojų ir vadų paleidimas iš nelaisvės papiktino teroristą Igorį Girkiną-Strelkovą ir jo bendražygius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ir Rusijos Federacijos apsikeitimas kaliniais buvo stiprus smūgis Rusijos teroristui, buvusiam FSB karininkui Igoriui Girkinui-Strelkovui. Savo puslapyje socialiniame tinkle „Vkontakte“ jis skelbia apie išdavystę.

Girkinui ypač skaudu dėl iš Rusijos nelaisvės paleistų „Azov“ pulko kovotojų, kurie kelis mėnesius naikino ir stabdė Mariupolį šturmuoti bandančius rusų dalinius. Girkinas mano, kad „Azov“ kovotojai turėtų būti nubausti.

Negana to, ukrainiečių paleidimas įvyko tą dieną, kai Putinas paskelbė mobilizaciją Rusijos Federacijoje, o tai, pasak Girkino, atrodo kaip pasityčiojimas iš rusų. „Apš$%o tiesiog galvą. Atvirai, pašaipiai, su kikenimu ir pokštai", - sakė jis.

Pastebėtina, kad mainų fone Rusijos „Z“ publika ėmė kaltinti vienas kitą išdavyste. Girkinas teigia, kad rusus išdavė „DLR“ karininkas Aleksandras Chodakovskis, aktyviai dalyvavęs gelbėjant „Azov“ kovotojų gyvybes.

 

Kodėl rusai pyksta dėl „Azov“ kovotojų išlaisvinimo? „Azov“ pulkas turi gana problematišką istoriją su nacistine simbolika, kurią labai sėkmingai išnaudojo Rusijos propaganda. „Azov“ sunaikinimas buvo „denacifikacijos“ esmė. Tačiau Putinui kartojant, kad „specialiosios karinės operacijos“ tikslai nesikeičia, „Azov“ kariai yra paleidžiami. Ir išmainomi ne į maksimalų rusų belaisvių skaičių, o į Putino draugą Viktorą Medvečiuką.

(55)
(1)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: