Ukraina tyliai gavo žvėrišką ginklą M30A1 – tai yra siaubas priešo pėstininkams, kareivius paverčia malta mėsa (Video)  (4)

Ukraina iš Vakarų sąjungininkų gavo raketų M30A1, skirtų raketų sistemoms HIMARS.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-01 Ukraina tyliai gavo žvėrišką ginklą M30A1 – tai yra siaubas priešo pėstininkams, kareivius paverčia malta mėsa (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Washington Street Journal“ istorijoje, skirtoje Rusijos Federacijos karui prieš Ukrainą, pasirodė raketos M30A1. Tai pirmasis patvirtinimas, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi šiuos ginklus.

Istorija buvo paskelbta rugsėjo 30 d., praneša Dialog.UA.

Žurnalistai parodė siužetą apie tai, kaip Ukrainoje efektyviai dirba HIMARS. Į kadrą pateko šio MLRS, kurį naudoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos, raketos M30A1.

Rusų okupantams tai itin bloga žinia. Šios raketos pėstininkus gali paversti malta mėsa.

M30A1 kovinėje galvutėje įdiegta LEO (angl. Lethality Enhanced Ordnance) technologija, kuri verčiama kaip „padidinto mirtingumo amunicija“. Jos pagrindinė užduotis yra priešo darbo jėgos sunaikinimas.

Šios raketos naikinimo nuotolis yra nuo 15 iki 84 km, o nuokrypis yra tik 7 metrai.

Verta paminėti, kad šiandien, oficialiais duomenimis, Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra ginkluotos daugiau nei 20 HIMARS įrenginių ir jų analogų: M270 ir MARS. Neseniai JAV paskelbė apie naują daugiau nei milijardo dolerių vertės karinės pagalbos Ukrainai paketą, į kurį bus įtraukta dar 18 HIMARS.

 

Tai vienas iš tų ginklų, kurie pakeitė karo Ukrainoje eigą. Šios daugkartinio paleidimo raketų sistemos suteikė Ukrainos kariuomenei galimybę sunaikinti Rusijos karines bazes, sandėlius, technikos ir darbo jėgos sankaupas užnugaryje. Tiesą sakant, HIMARS atėmė iš Rusijos armijos puolimo potencialą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(352)
(4)
(348)

Komentarai (4)