[Žinios trumpai] Rusai ukrainiečiams padovanojo ginklą, kuris vienu smūgiu išdegina 40 tūkstančių kvadratinių metrų  ()

Salvinė raketų sistema į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rankas pateko užtaisyta ir geros būklės. Viena tokia sistema, vaizdžiai tariant, gali išdeginti 40 tūkstančių kvadratinių metrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai vadinamąjį sunkųjį liepsnosvaidį perėmė nepažeistą. Vykdydami kontrpuolimo operacijas Ukrainos kariai užėmė TOS-1A ir tada pastebėjo, kad ši salvinė raketų sistema yra paruošta darbui.

„Tvarkingas, pilnai veikiantis ir įkrautas TOS „Solncepek“. Išskyrus tai, kad bakai yra sausi, bet ar tai tikrai mūsų kazokams problema. Užpildykime jį kacapų ašaromis ir pirmyn!“, - rašoma pranešime.

TOS-1A „Solncepek“ yra rusiškas 220 mm kalibro sunkusis daugkartinis raketų paleidimo įrenginys, sukurtas ant T-72 tanko pagrindo. Jis iššauna padegamuosius arba termobarinius užtaisus iš 24 raketų paleidimo įrenginių. Efektyvus TOS-1A veikimo nuotolis yra maždaug 10 km.

 

Atvirųjų šaltinių žvalgybos grupės „Oryx“ duomenimis, Rusija šiame kare jau neteko bent 5 TOS-1A sistemų - tiek pavyko suskaičiuoti iš viešai skelbiamų nuotraukų ir vaizdo įrašų. 

(89)
(2)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: