Prasidėjo super galingas puolimas – vienu metu išlaisvintos net 8 gyvenvietės: rusų kariuomenė panikuoja, jau naikina savo amuniciją ir bėga  ()

Chersono srityje išlaisvintos 8 gyvenvietės: Ukrainos ginkluotosios pajėgos įsiveržė į 10-20 km gylį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai tęsia kontrpuolimą Chersono srities šiaurėje, per vieną dieną išlaisvinę 8 Berislavo srities gyvenvietes. Kovų metu buvo likviduotas 31 užpuolikas ir sunaikinti 8 tankai.

Spalio 5 d. Operatyvinės vadovybės „Pietūs“ spaudos tarnyba paskelbė pagrindines tezes apie pastarosios dienos mūšius Južnobugskio kryptimi.

Šaltinis pabrėžė, kad dėl kruopščiai suplanuotos operacijos Ukrainos gynėjams pavyko iš užpuolikų vienu metu išlaisvinti 8 gyvenvietes: Zolotą Balką, Liubimovką, Kresčenovką, Beliajevką, Ukrainką, Bolšają ir Malają Aleksandrovką ir Davydovo Brodą. Tuo pačiu metu skirtinguose fronto sektoriuose į gylį buvo galima pajudėti 10-20 km.

Priešas kovoja tik gynybiniais mūšiais, bandydamas sužlugdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą. Atskiruose fronto sektoriuose priešas bando persigrupuoti ir pakelti rezervą. Kartais traukimosi metu rusų kariuomenė sunaikina visą savo amuniciją, kurios negali pasiimti su savimi. Jie taip pat susprogdina visus tiltus, kad sulėtintų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų judėjimą.

 

Tiek oro, tiek artilerijos smūgiai tęsiasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijoms.

Per dieną Ukrainos artilerija įvykdė 290 ugnies misijų, kurių metu buvo likviduotas 31 įsibrovėlis, sunaikinti 8 tankai, 26 šarvuočiai, haubica „Msta-B“ ir haubicų pabūklai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(2)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: