[Žinios trumpai] „Esame jiems dėkingi“: Arestovičius skelbia, kaip baltarusiai išgelbėjo Kijevą  ()

Pasak Ukrainos Prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjo Oleksijaus Arestovičiaus, Baltarusijos partizanai išgelbėjo daug ukrainiečių gyvybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Markas Feiginas ir Oleksijus Arestovičius aptarė grėsmę iš Baltarusijos, kuri neseniai paskelbė apie Rusijos karių grupės dislokavimą. Arestovičius pabrėžė, kad būtina suprasti politinę situaciją Baltarusijoje, nes Lukašenka sukūrė „nežmonišką režimą“, kuris tam tikra prasme yra „nežmoniškesnis nei Putino“. Opozicija Baltarusijoje yra smarkiai slopinama, įskaitant ir fizinį smurtą. Todėl baltarusiams sunku atsispirti Ukrainą iš savo teritorijos bombarduojančių rusų veiksmams.

Tačiau nemažai baltarusių atvyko kovoti į Ukrainos pusę. Visada patariu rėkiantiems, kurie šaukia, kad baltarusiai yra silpni, eiti į Kalinovskio pulką (baltarusių pulkas Ukrainoje)... Retorika prieš baltarusius, mano nuomone, visiškai negraži. Nepavyko išspręsti pagrindinio uždavinio: atskirti režimą nuo žmonių“, – sakė  Arestovičius.

Jis pareiškė, kad atskiria žmones nuo režimo, o Baltarusijos žmones laiko broliška tauta. Anot jo, baltarusiai „buvo paimti įkaitais“. Arestovičius pabrėžė, kad Putino režimas su baltarusiais elgiasi beveik taip pat, kaip dabar elgiasi su ukrainiečiais.

„Šaukti baltarusius į sukilimą yra tas pats, kas šaukti ukrainiečius į sukilimą okupuotose teritorijose. Tai sunkiau, nei atrodo. Negalvokite, kad Baltarusija yra nepriklausoma šalis. Ten viską atidžiai kontroliuoja du bendražygiai. Nepaisant to, šie žmonės aktyviausioje kovos dėl Kyjivo fazėje sugebėjo paleisti traukinius ne tiesiogiai, o per Bresto poligoną. Tai mums suteikė kelias dienas. Neaišku, kiek ukrainiečių gyvybių išgelbėjo geležinkelius gadinę baltarusiai. Žinau, kad labai daug. Ir už tai esame dėkingi baltarusiams“, – sakė Arestovičius.

(162)
(1)
(161)

Komentarai ()

Susijusios žymos: