[Išsami tema] 10 įdomiausių Rusijos ginklų, kurie buvo sunaikinti arba tapo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų trofėjais (Foto)  ()

Kokius retus ir naujausius rusiškus ginklus sunaikino Ukrainos kariuomenė?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo didelio masto karo su Rusijos Federacija pradžios Ukrainos kariai (atsargiais skaičiavimais) sunaikino mažiausiai 6880 vienetų rusiškos ginkluotės ir karinės technikos, iš kurių 2253 vienetus Ukrainos gynėjai paėmė kaip trofėjus.

„Defense Express“ nusprendė priminti įdomiausius Rusijos armijos ginklų pavyzdžius, kuriuos pagrobė ar sunaikino Ukrainos gynybos pajėgos.

Tankas T-90M „Proryv“

Prieš prasidedant plataus masto invazijai, Rusija sugebėjo pagaminti keliasdešimt vienetų šių tankų, įsibrovėliai pradėjo juos naudoti maždaug balandžio viduryje Ukrainoje. Maždaug po dviejų savaičių jie prarado savo pirmąjį T-90M.

Tuo pat metu, kiek vėliau Ukraina šį tanką gavo ne tik metalo laužo pavidalu: „Taman“ divizija apleido T-90M „Proryv“ bėgdama iš Charkivo srities, todėl Ukrainos specialistai (ir ne tik) tikriausiai šiuo metu atidžiai tyrinėja šį trofėjų.

Liepsnosvaidininkų kovinės mašinos

 

Rugsėjo pabaigoje Ukrainos gynėjai sunaikino penktąją Rusijos liepsnosvaidininkų sunkiąją kovinę mašiną BMO-T. Atsižvelgiant į tai, kad Rusija turėjo tik 10 vienetų BMO-T, tai gana didelis nuostolis.

BMP-2 su 675-sb3KDZ papildomais šarvais

Birželio mėnesį ginkluotųjų pajėgų 10-osios kalnų šturmo brigados kovotojai užėmė BMP-2 su vertinga „apdaila“. Tai naujausi rusiški papildomi BMP šarvai.

Tai 675-sb3KDZ papildomos apsaugos rinkinys. Dabar jį tiria Ukrainos specialistai.

Irano dronas „Mohajer-6“

Ne tiek daug laiko praėjo nuo tada, kai Ukrainos gynėjams pavyko sugauti šį „paukštį“ beveik nepažeistą.

Tiesą sakant, Ukraina laimėjo tikrą oro „aukso puodą“: bus galima sužinoti visas tiek paties drono „Mohajer-6“, tiek bombos „Qaem-5“, kuri buvo po UAV sparnu, paslaptis.

Žvalgybinis dronas „Orlan-10“

 

Ukrainos kariškiai taip pat sužinos ir rusiško UAV „Orlan-10“ paslaptis: per sėkmingą kontrpuolimą Charkivo srityje rugsėjį Ukrainos kariškiams pavyko perimti visą kompleksą su dronais, valdymo stotimi ir šio UAV technine dokumentacija.

Tai reiškia, kad po tolimesnės analizės Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės efektyviau atremti šiuos priešo nepilotuojamas orlaivius.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(40)
(2)
(38)

Komentarai ()