[Žinios trumpai] Šoigu rimtai išsigando, kad jį nušaus mobilizuoti kareiviai – skelbiamas neįtikėtinas vaizdas iš pratybų  (4)

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu asmeniškai apsilankė Vakarų karinės apygardos poligone, kur stebėjo mobilizuotų karių paruošimą. Viską filmavo valstybinė propagandos mašina, įraše girdėti šūviai, matomi skubantys kariai, kurie. Tačiau viena smulkmena negali būti nepastebėta – visuose matomuose ginkluose nėra dėtuvių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šoigu asmeniškai apsilankė poligone Vakarų karinėje apygardoje, kad patikrintų mobilizuotųjų mokymo eigą. Pasak Rusijos žiniasklaidos, ministras ypatingą dėmesį skyrė taktinio ir šaudymo rengimo klausimams. Patikrinimo ataskaita papildyta vaizdo ir foto medžiaga, kurią siūlo „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Peržiūrėjus kelis kadrus, išryškėja šio įvykio inscenizacija. Mobilizuotieji, kurių „darbą“ poligone stebi pats Šoigu, neturi dėtuvių. Jie tiesiog negali šaudyti – jų ginklai neužtaisyti. Tikriausiai dėtuvės buvo atimtos siekiant užtikrinti ministro saugumą. Priešais kamerą kariai entuziastingai mokosi artimos kovos taktikų.

Ar tai įprasta praktika? Ne. Pats Šoigu ne kartą yra stebėjęs šaudančius karius. Kariai gali treniruotis su neužtaisytais ginklais, kad išmoktų naudotis priedangomis ir judėti pagal įsakymus, tačiau tuo atveju jie vis tiek turi dėtuves, kad priprastų prie jų pozicijos. Be to, jei buvo baiminamasi dėl to, kad kuris nors mobilizuotas karys gali nušauti ministrą, buvo galima naudoti tuščias dėtuves. Tačiau panašu, kad jiems buvo svarbu, kad ginklai būtų matomai nepavojingi, kad ir pats Šoigu, ir karininkai vien pažvelgę žinotų, kad jie neturi amunicijos.

(56)
(2)
(54)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: