[Žinios trumpai] „Ir vėl mums melavote?“: pirmųjų mobilizuotųjų mirtys Rusijoje sukėlė tikrą skandalą  (1)

„Jau ateina cinko karstai“ – Rusijos Federacijoje kyla skandalas dėl pirmųjų mobilizuotųjų mirčių. Rusai nustatė, kad mobilizuotieji buvo mesti į karą su Ukraina be jokio pasiruošimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinia apie pirmąsias žuvusiųjų mobilizuotų rusų kūnų partijas sukėlė garsų skandalą Rusijos Federacijoje. Rusijos propagandistai ir karo korespondentai piktinasi, kad mobilizuotieji buvo išsiųsti į frontą be jokio pasiruošimo. Nepatyrę ir neparuošti Rusijos kariai iškart pateko į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakas ir grįžo namo cinko karstuose. Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis savo „Telegram“ kanale paskelbė Rusijos žurnalistės Anastasijos Kaševarovos, pasipiktinusios Rusijos valdžios melu, įrašą.

„Mobilizacijos rezultatas: neparuošti vaikinai metami į fronto liniją. Čeliabinskas, Jekaterinburgas, Maskva - jau ateina cinko karstai. Sakėte, kad bus paruošimas, kad po savaitės į frontą nebus išsiųsti. Ar vėl melavote?“ – rašo rusė.

„A-ha-ha, Rusijos naZiai staiga suprato, kad vadai vėl visus apgavo ir iš Rusijos į skerdyklą siuntė neapmokytus mobilizuotuosius be jokio paruošimo, nors anksčiau buvo pažadėję to nedaryti. Kas galėjo pagalvoti, kad taip nutiks! Mobilizacija nuspėjamai virto tiesiog masine nepasiruošusių Rusijos valstiečių žudynėmis“, – rašo Kazanskis.

 

Savo ruožtu žurnalistas Romanas Cymbaliukas savo „Telegram“ kanale taip pat pažymi pirmuosius duomenis apie mobilizuotus mirusiuosius, kurie pradėjo masiškai grįžti į Rusiją. „Prasidėjo! Mobilizuoti pradėjo grįžti į Rusiją! Pakuotėse. Juodose pakuotėse. Didelėse juodose pakuotėse. „Krovinys 200“, – pažymi Cimbaliukas.

(77)
(1)
(76)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: