[Žinios trumpai] „Girkinas-Strelkovas formuoja koaliciją prieš Putiną - jam jau numatytas nepavydėtinas vaidmuo“  ()

Karo nusikaltėlis, buvęs FSB karininkas ir Donecko separatistų vadas Igoris Girkinas-Strelkovas ir jo aplinka ketina kaltinti Putiną dėl Rusijos pralaimėjimo Ukrainoje, mano politikos analitikas Andrejus Piontkovskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Girkinas ir jo bendražygiai kuria koaliciją ne tik prieš Rusijos gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir Generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą, bet ir prieš patį Vladimirą Putiną. Tokį požiūrį naujame interviu išsakė politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.

„Jei Putinas nori gelbėtis kaltindamas Generalinį štabą, tai manau, kad Girkinas, visokie prigožinai ir kadyrovai turi platesnę programą – kaltu norima paskelbti ir Generalinį štabą, ir patį Putiną“, – sakė analitikas.

Pašnekovo teigimu, tai vienas iš galimų susirėmimo Rusijos viduje scenarijų, tačiau bet kokiu atveju turėtų būti surasti atpirkimo ožiai, kurie būtų paskelbti atsakingais už pralaimėjimą Ukrainoje.

Rusijos elito griuvimas yra pirmasis pilietinio karo Rusijoje etapas - paskutinis etapas ateis, kai išlikę mobilizuotieji grįš iš fronto ir pasuks ginklus Kremliaus link. Paskelbdamas mobilizaciją V. Putinas padėjo labai pavojingą socialinę bombą, mano Andrejus Piontkovskis.

 

Be to, analitikas pakartojo savo nuomonę, kad Ukrainos kariuomenės planuojamas Chersono išvadavimas reikštų Putino režimo žlugimą, ir priminė, kad regiono centro deokupacija prognozuojama jau kitą savaitę. Tiesa, ne  tokio optimistinės prognozės Putino ausims skamba ne mažiau šiurpiai - manoma, kad 2023-ius metus Chersonas pasitiks jau kontroliuojamas Ukrainos pajėgų.

(39)
(0)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: