[Žinios trumpai] Tai būtų precendento neturintis žingsnis: Saudo Arabija gali perduoti JAV ginklus Rusijai  (18)

JAV senatorius mano, kad Saudo Arabijai skirtas technologijas būtų galima perkelti į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV senatorius Richardas Blumenthalas baiminasi, kad Saudo Arabija gali perduoti JAV gynybos technologijas Rusijos Federacijai. Jis pasiūlė technologijų perdavimą šiai šaliai laikinai sustabdyti.

Apie tai rašo „The Guardian".

Pasak senatoriaus, vienas iš pagrindinių jo rūpesčių yra neleisti Rusijai pasinaudoti technologijomis, kuriomis JAV dalijasi su partneriais Rijade.

„Tarsimės su Pentagonu, labai atvirai su jais kalbėsime, kaip jie vertina riziką perduodant pažangių ginklų sistemų technologijas", – sakė politikas.

Kartu jis pritarė jau Saudo Arabijai perduotų ginklų skyrimui Ukrainai. Analitikai teigia, kad pasiūlymą apsunkina tai, kad šiems ginklams prižiūrėti reikia amerikiečių personalo, nors ukrainiečius galima apmokyti užsienyje.

Rugsėjį tapo žinoma, kad Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas tapo Ukrainos ir Rusijos mainų kaliniais tarpininku. Jam padedant, buvo paleista 10 užsieniečių, kovojusių už Ukrainą ir paimtų į nelaisvę.

Taip pat Saudo Arabija šią savaitę balsavo už JT Generalinės Asamblėjos rezoliuciją, smerkiančią Rusijos bandymą aneksuoti keturių Ukrainos regionų teritorijas.

 

Spalio 5 d. buvo paskelbtas Saudo Arabijos, Rusijos ir kitų OPEC+ šalių susitarimas dėl naftos gavybos mažinimo. Tuo metu JAV teigė, kad dėl gavybos mažinimo kylančios naftos kainos padidins Rusijos karinį biudžetą ir pakenks pasaulinėms pastangoms izoliuoti Maskvą. Ir aukšto rango JAV įstatymų leidėjai paragino visiškai iš naujo įvertinti santykius su Saudo Arabija.

Spalio 15 dieną tapo žinoma, kad Saudo Arabija suteiks Ukrainai humanitarinę pagalbą už 400 mln. USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(2)
(64)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: