[Žinios trumpai] Tai būtų labai pavojingas smūgis Ukrainai: „Viskas priklauso nuo vieno „supergalingo" žmogaus"  ()

JAV Gynybos departamentas šiuo metu tiria galimybę atsiskaityti už Ukrainoje esantį palydovinį tinklą „Starlink", kuriuo aktyviai naudojasi šalies kariuomenės kariai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-19 [Žinios trumpai] Tai būtų labai pavojingas smūgis Ukrainai: „Viskas priklauso nuo vieno „supergalingo" žmogaus"  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Politico", remdamasis informuotais šaltiniais.

Žurnalistų teigimu, Pentagono pareigūnai aktyviai diskutuoja apie galimybę iš fondo, kuris buvo panaudotas ginklams ir įrangai tiekti Ukrainos kariškiams, lėšų apmokėti Ukrainos reikmėms skirto palydovinio tinklo „Starlink" eksploatavimo išlaidas.

„Ukrainos saugumo pagalbos iniciatyva skirta toliau teikti paramą ukrainiečių kariuomenei finansuojant sutartis su JAV įmonėmis dėl ginklų ir įrangos, kuri bus pristatyti po kelių mėnesių ar net metų, tiekimo“, – priduriama viešai neatskleistoje leidinio informacijoje.

Be to, kaip pažymėjo žiniasklaida, galimybė atsiskaityti už „Starlink" palydovinį tinklą Ukrainos teritorijoje buvo aktyviai aptarinėjama ir spalio 17 dieną vykusiame Europos Sąjungos šalių užsienio reikalų ministrų susitikime. Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis savo pasisakyme žurnalistams patvirtino, kad šį klausimą viršūnių susitikimo metu asmeniškai iškėlė ES diplomatas Josepas Borrellas.

„Ryšio palaikymas tarp Ukrainos karių vietoje neturėtų priklausyti nuo vieno „supergalingo" žmogaus, kuris „vieną dieną gali pabusti ir pasakyti: „Aš nebenoriu to daryti, ir tiek", – pabrėžė Lietuvos diplomatas.

 

Vienas iš Amerikos pareigūnų, komentuodamas milijardieriaus ir „SpaceX" įkūrėjo Elono Musko neseniai paskelbtą pareiškimą apie jo pasirengimą toliau finansuoti „Starlink" palydovinį ryšį Ukrainoje, teigė, kad Vakarų šalys neturėtų tikėti verslininko žodžiu, o Pentagonas turi ieškoti būdo, kaip išlaikyti terminalų veikimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(4)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: