Europa surado panacėją? 90 metų senumo technologija gali išgelbėti Europą nuo energetikos krizės šią žiemą - susidomėjo jau 4 šalys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-10-20 22:20
Drįstu priminti kad rusai turi plaukiojančią atominę elektrinę. Kai ją pasatė visi liežuvius laidė kad čia bus antras plaukiojantis Černobilis. O pasirodo be reikalo juokėsi.
immortallt 2022-10-21 08:34
Dujinių jėgainių Europoje yra daugiau nei pakankamai, trūksta dujų (na jau dujų kaina rieda žemyn), tai kam tos plūduriuojančios elektrinės reikalingos? Niekur į vakarus rusai elektros netiekė. Anglių tiekėją pakeisti palyginus lengva. Ir kodėl turkai gamintų elektrą iš brangių dujų pigiai? gytis13, ir kas iš tos plaukiojančios atominės? Kad esant branduolinei avarijai reaktorių įmesi į vandenyną ir jei nematai, nėra problemos?
kestutisz 2022-10-21 10:07
Kas čia per briedas išvis? Ant kranto stovinčiai dujų trūksta, todėl atgabens prie kranto plaukiojančią kuri kūrens tas pačias dujytes? Ar anglis? Ukrainai galbūt taip, jei iš tiesų sugriautų infrastruktūrą, bet ir tai ten didžiausia problema jau kokie susprogdinti transformatoriai, o ne elektrinės. Ar čia būtent bajeris su "laikydamiesi ES aplinkosaugos taisyklių“ - na panašiai kaip kad smaugia automobilinkus, bet va rūkstantys laivų kaminai nieko nejaudina, tad jei ant vandens tai galės ir mazutą degint - ir viskas bus legit? :)