[Žinios trumpai] Skelbiama, kas nutiko vienam iš šlykščiausių Chersono kolaborantų: ilgą laiką gaudė visus, kurie už Ukrainą (Video)  (1)

Laikinai užimtame Chersone susprogdintas išdaviko automobilis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienį, spalio 23 d., laikinai užimtame Chersone buvo susprogdintas automobilis. Įtariama, kad jis priklausė išdavikui – tardymo izoliatoriaus viršininkui Olegui Tiutiurajui.

Rusai pranešė apie sprogimą Chersone, per kurį žuvo žmogus ir dar trys buvo sužeisti. Tai pareiškė vadinamasis „Chersono srities sveikatos apsaugos ministras“ Vadimas Ilmijevas, kurį cituoja Rusijos „Interfax“. Apie tai rašo Chersono interneto svetainė „Most“.

Ilmijevas pareiškė, kad „per teroro aktą Černomorskaja gatvėje Chersone žuvo 1972 m. gimęs vyras ir buvo sužeisti trys žmonės“. Pirminiais „gelbėtojų tarnybų“ duomenimis, automobilyje ar šalia jo susprogo savadarbis sprogmuo.

„Most“, remdamasi Rusijos žiniasklaida, praneša, kad sprogimas Chersone įvyko, pasikėsinus į išdaviko, „vietinio kardomojo kalinimo centro vadovo“ Olego Tiutiurajaus gyvybę. Nuotraukos iš įvykio vietos patvirtina, kad sprogmuo buvo pritvirtintas ant betoninio stulpo. Kokios būklės Tiutiurajus, vis dar nežinoma.

Olegas Tiutiurajus yra kilęs iš Nikolajevo srities. Iki plataus masto invazijos į Rusiją dirbo šiaurinėje pataisos kolonijoje Nr.90 Chersone, ėjo įstaigos vadovo padėjėju nuteistųjų pritraukimo į darbą ir darbo adaptacijos klausimais.

„Bendradarbiaudamas su rusais, jis vykdė valymo operacijas tose vietose, kur dar buvo likę proukrainietiškų nusiteikusių asmenų. Tai jo bendrininkai tyčiojasi iš pensininkų, atimdavo pasus „referendumui“, medžiodavo visus, kurie nepritarė oficialiai Chersono ir Chersono srities „valdžios“ pozicijai“, – rašo „Most“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(150)
(1)
(149)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: