[Žinios trumpai] „Iš Sankt Peterburgo kalėjimų dingo beveik 2000 nuteistųjų“, - skelbiama, ką slapta daro Rusija  ()

„Jie yra išnaudojami“, – pasakojo Serhijus Haidajus, kaip Ukrainoje kaunasi mobilizuoti Rusijos nuteistieji.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Luhansko karinės administracijos vadas Serhijus Haidajus teigia, kad mobilizuoti kaliniai naudojami tik kaip patrankų mėsa, taip pat tam tikroms „skylėms“ uždengti.

Haidajus teigia, kad į frontą atvežama šimtai naujai mobilizuotų rusų. Juos sąlyginai galima suskirstyti į dvi kategorijas: pirmoji kategorija – tai civiliai, kurie buvo mobilizuoti ir išsiųsti į frontą daugiausia po dviejų savaičių „mokymų“. Antroji kategorija – nuteistieji, kurių Prigožinas pririnko kalėjimuose. Visi naudojami tik kaip patrankų mėsa, nustatant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šaudymo pozicijas.

„Galiu pasakyti, kad vien iš Sankt Peterburgo kalėjimų išvežta beveik 2000 nuteistųjų“, – sakė Haidajus. Ir šie kaliniai buvo išsiųsti į Svatovą ir Bachmutą Donecko srityje. Žinoma, jų yra ir Luhansko srityje. Ir visur jie naudojami tik kai kurioms „skylėms“ uždengti, taip pat kaip patrankų mėsa, siekiant nustatyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šaudymo pozicijas.

 

„Tada jie (okupantai – red.) arba naudoja artileriją, arba bando mūsų linijas pralaužti profesionaliais karias“, – aiškino Haidajus.

Anot jo, Rusijos siekis sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi pasitelkus daugybę nepasirengusių mobilizuotų asmenų vis tiek virs nesėkme.

(42)
(0)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: