[Žinios trumpai] Skelbiama, ką Rusija daro su Krymo tiltu – darbai verda 7/24: įvardijo „teroro išpuolio organizatorių"  ()

Ant Kerčės (Krymo) tilto, jungiančio okupuotą Krymą su Rusijos teritorija, per sprogimą ir gaisrą, įvykusius anksčiau šį mėnesį, demontuojamos sugriautos tarpinės atramos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Radio Svoboda".

Apgadintoje vietoje, kuri matoma iš Kerčės pakrantės, dirba sunkioji technika.

Pasak Rusijos kontroliuojamos Kerčės administracijos, tilto darbai tęsiasi visą parą.

Pranešama, kad eismas išlikusioje tilto dalyje buvo apribotas. Rusijos vicepremjeras, okupuoto Krymo „kuratorius" Maratas Husnullinas anksčiau sakė, kad per tiltą leista važiuoti sunkvežimiams, sveriantiems iki 40 tonų. Tačiau Rusijos valdžia rekomenduoja sunkvežimiams iš Krymo į Rusiją važiuoti per okupuotas Chersono srities teritorijas.

Spalio 8-osios rytą ant Krymo tilto liepsnojo stiprus gaisras. Eismas tiltu buvo užblokuotas, okupantai ketino paleisti pervažą keltu. Pusiasalio degalinėse buvo susidarę didžiulės eilės.

 

Rusų teigimu, gaisras kilo dėl autocisternos detonacijos. V. Putinas dėl gaisro sukūrė vyriausybinę komisiją. Rusija taip pat paskelbė, kad neva nustatė „teroro išpuolio ant Krymo tilto organizatorių" – įvardijo Ukrainos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovą Kirylą Budanovą ir jo tarnybos darbuotojus. Krašto apsaugos ministerijos GUR tokius kaltinimus pavadino „nesąmone", kaip ir Rusijos specialiųjų tarnybų veiklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(2)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: