[Žinios trumpai] Super rimtas Ukrainos pasiekimas: nėra nė vieno HIMARS ar „Krab“! Skelbiama, kas bus, kai prasidės žiema  (1)

Žiemą pilno masto karo eiga daugiausia priklauso nuo artilerijos ginkluotės efektyvumo, nes tokiomis oro sąlygomis sunku vykdyti puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak karo eksperto Michailo Žirochovo, šiuo metu svarbus klausimas yra artilerijos kokybė ir artileristų rengimas. Žirochovas atkreipė dėmesį į tai, kad daugelyje Ukrainai pristatytų tarptautinės karinės pagalbos paketų yra artilerijos ginklų ir paleidimo įrenginių.

„Tačiau į pastarąjį buvo įtraukta ir amunicija – 155 mm artilerijos sviediniai ir HIMARS MLRS. Tai reiškia, kad tos patrankos, kurios buvo pristatytos anksčiau, yra tinkamos naudoti ir veikia efektyviai. Dabar viešojoje erdvėje matome, kad vokiečių savaeigės artilerijos „Panzerhaubitze 2000“ daliniai grįžo iš Lietuvos po remonto.“

Be to, pasak eksperto, Ukrainos kariuomenė patiria nedidelius artilerijos nuostolius. Tai matyti iš rusų ataskaitų – jie labai greitai internete skelbia nuostolių nuotraukas ir vaizdo įrašus. Tarp jų yra haubicų M777, bet nėra nė vienos HIMARS ar „Krab“, o tai reiškia, kad artileristai taip pat gana efektyviai kovoja su priešlėktuviniais pabūklais – jei ir ne visiškai laimi, tai bent nenusileidžia rusams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(290)
(9)
(281)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: