[Žinios trumpai] „Prasidėjo titaniškiausias jėgų susidūrimas Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo - pasaulio likimas spręsis šią žiemą“  ()

Maskva negali pasiekti savo karinių tikslų Ukrainoje, bet Putinas tikisi, kad prasidėjusi žiema privers Europos Sąjungą atsisakyti pagalbos Ukrainai, teigia amerikiečių žurnalistas Davidas Andelmanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas daro viską, kas įmanoma, kad artimiausioje ateityje pasiektų du pagrindinius savo tikslus: nukreipti rusų dėmesį nuo baisių Rusijos kariuomenės nesėkmių mūšio lauke ir priversti Vakarus nustos padėti Ukrainai. Amerikiečių žurnalistas Davidas Andelmanas apie tai rašo savo straipsnyje CNN.

Žurnalisto teigimu, Maskva net ir negali pasiekti savo karinių tikslų Ukrainoje. Todėl Kremlius visomis išgalėmis stengiasi nukreipti Rusijos Federacijos piliečių dėmesį nuo nesėkmių fronte.

Be to, Putinas ieško galimybių laimėti laiko. Jis tikisi, kad prasidėjusi žiema ir su ja susiję iššūkiai išnaudos ES šalių valią ir energiją, privers Vakarus atsisakyti pagalbos Kyjivui. Juk būtent Vakarų partnerių paramos dėka Ukraina sugebėjo susidoroti su Rusijos karine-pramonine mašina.

Kaip mano Andelmanas, būtent ši žiema gali galutinai nuspręsti, kas laimės „titaniškiausiame jėgų susidūrime Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo“.

Žurnalistas pabrėžia, kad Vakarų gebėjimas padėti Ukrainai priklauso nuo daugelio kintamųjų – nuo ​​energijos šaltinių prieinamumo iki žmonių valios. Andelmanas primena nesėkmingus Europos šalių bandymus susitarti dėl Rusijos naftos kainų lubų. Susiskaldymas Europoje yra didžiausios Putino svajonės dalis, teigia Andelmanas.

Anot jo, užsitęsusi šalta žiema ir infliacija gali lemti nuolatinį spaudimą valstybės vadovams mažinti finansinę ir karinę paramą Ukrainai.

 

Nepaisant to, šiuo metu Vakarai tik didina spaudimą šaliai agresorei. Rusijoje hipergarsinių raketų gamyba praktiškai nutrūko, nes trūksta reikiamų puslaidininkių. Dėl to jie jau atsigręžė į sovietmečio karines atsargas.

Tuo tarpu JAV areštavo Jurijaus Orechovo ir jo agentūrų, atsakingų už amerikietiškų technologijų pirkimą, turtą, įskaitant pažangius puslaidininkius ir mikroprocesorius. Tai blokuoja Rusijos prieigą prie svarbių komponentų, skirtų aukštųjų technologijų ginklų gamybai. Tokie žingsniai gali duoti tikrų rezultatų, įsitikinęs Andelmanas.

(44)
(2)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: