Rusijai tai labai bloga žinia: Prigožinas ir Kadyrovas pradėjo „karą“ su Rusijos kariuomene – pasekmės bus baisios  ()

Prigožinas ir Kadyrovas pradėjo „karą“ su Rusijos kariuomene – šalis atsidūrė ant feodalinio susiskaldymo slenksčio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo kariuomenę turintys Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas ir Kremliaus milijardierius Jevgenijus Prigožinas viešai konfliktuoja su reguliaria Rusijos Federacijos kariuomene.

Jų tikslas – pasiekti, kad iš pareigų atsistatydintų gynybos ministras Sergejus Šoigu ir Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas.

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašo Ukrainos žurnalistas Jurijus Butusovas.

Kadyrovas ir Prigožinas „užsisėdo“ ant Rusijos ginkluotųjų pajėgų vado generolo pulkininko Lapino, apkaltindami jį nesėkmėmis fronte Ukrainoje. Jie taip pat reikalauja, kad jis jiems raportuotų savo buvimo vietą.

Šiuo klausimu Gynybos ministerija vėl tyli. Abu veikėjai yra diktatoriaus Putino mėgstamiausi, o kariuomenė vis dar bijo su jais leistis į konfliktą.

Tiesą sakant, pastebėjo Butusovas, šis konfliktas kilo dar 2017 m., kai Šoigu neleido Prigožinui įsitraukti į milijardus dolerių kainuojantį maisto tiekimo kariuomenei verslą. „Putino virėjas“ laikė pyktį ir dabar, laukdamas, kol priešas nusilps, „puolė“.

 

„Kadyrovas ir Prigožinas dabar naudojasi Rusijos armijos pralaimėjimais kaip dingstimi savo žmones pastatyti į karinę vadovybę ir taip padidinti savo įtaką, perimti finansų ir ginklų kontrolę“, – rašo žurnalistas.

Jis patikslino, kad šiuo metu Kadyrovas ir Prigožinas yra Rusijos alternatyvių jėgos struktūrų lyderiai, kurie pasirodė stipresni ir įtakingesni už oficialiąsias.

Rusijai tai labai bloga žinia.

„Po Putino mirties Rusija susidurs su feodaliniu susiskaldymu, čečėnų ir „Wagner“ lauko vadų galia“, – pareiškė Butusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(8)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: