[Žinios trumpai] Ukrainos IT kariuomenė nulaužė Rusijos Federacijos centrinį banką, skelbia, ką darys toliau  ()

Programišių organizacija teigia gavusi Rusijos banko darbuotojų asmeninius duomenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„IT ARMY of Ukraine" savo „Telegram" kanale paskelbė gavę prieigą prie Rusijos Federacijos centrinio banko tinklų. „Hacktivistai" ruošiasi paviešinti dokumentus, kuriuos jiems pavyko gauti.

Programišių aktyvistai teigė, kad ataka prieš Rusijos finansų įstaigą buvo sėkminga Centrinio banko informacinių technologijų departamento ir finansų rinkų operacijų departamento „dėka". Ironiška, bet programišiai užsimena, jog abiejų skyrių darbas saugumo srityje buvo nepakankamas, nes į banką pavyko įsilaužti.

Taip pat pranešime Ukrainos IT kariuomenės atstovai minėjo, kad dabar jie turi informacijos apie „darbuotojus, specializuotas automatizuotas bankines sistemas, jų šaltinių bylas, jų sąveikos principus, CIP sistemas (išsami informacijos apsauga). Pranešime rašoma, kad Ukrainos programišiai savo rankose turėjo ir kitų dokumentų, kuriais Rusijos Federacijos centrinio banko darbuotojai keičiasi banko vidiniame tinkle. Šiuos dokumentus dabar analizuoja Ukrainos specialistai.

 

„Jei Centrinis bankas negali užtikrinti savo sistemų kibernetinės gynybos, tai kaip jis gali apsaugoti rublio stabilumą?" – klausia „hacktivistai".

„Telegram" kanale jie paskelbė dalį konfiskuotos informacijos ir pažadėjo, kad „pirmuosius 27 000 failų" parodys viešai, taigi kiekvienas galės susipažinti, juos išanalizuoti, padaryti atitinkamas išvadas ir imtis tam tikrų veiksmų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(1)
(135)

Komentarai ()

Susijusios žymos: