[Žinios trumpai] Rusija sunaikino net 26 milijonų dolerių vertės Kinijos turtą: kas čia nutiko?  ()

Rusų raketų atakos Mykolajivo uosto terminaluose sukėlė nuostolius Kinijai, kurių vertė siekia 26 milijonus dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų pajėgos pradėjo raketų ataką Mykolajivo uosto terminale ir buvo sunaikintas terminalas su saulėgrąžų aliejumi, kuris buvo nuomojamas iš Kinijos. Sunaikinta 17 tūkst. tonų produkcijos, praneša Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olegas Nikolenko.

„Rusija paleido raketų ataką prieš terminalą Mykolajivo uoste. Buvo apšaudytas Kinijos korporacijos išnuomotas terminalas, dėl to sunaikinta iki 17 tūkst. tonų saulėgrąžų aliejaus. Nuostolių apimtis siekia apie 26 mln. dolerių. Kitas terminalas, irgi nuomotas iš Kinijos, taip pat buvo apgadintas“, – pabrėžė Nikolenko.

Jis teigia, kad nuolat atkreipia pasaulio visuomenės dėmesį į tai, kad Rusija tikslingai smūgiuoja taip, kad sunaikintų žemės ūkio terminalus. Tokie veiksmai yra agresoriaus strategijos dalis ir yra susiję su noru pakenkti pasaulio maisto saugumui.

 

Nikolenkos nuomone, smūgis Kinijos terminalams turėtų būti signalas Kinijai sustiprinti spaudimą V. Putinui nutraukti karą Ukrainoje. Jis taip pat paragino Pekiną griežtai reikalauti sustabdyti smūgius Ukrainos kritinei infrastruktūrai.

(173)
(6)
(167)

Komentarai ()

Susijusios žymos: