[Žinios trumpai] Galingos mobilizuotųjų riaušės Čiuvašijoje: paskelbė reikalavimą valdžiai, ši panikuoja  ()

Mobilizuoti kariai reikalauja nedelsiant pervesti jiems skirtus 400 mln. rublių iš respublikos rezervo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čiuvašijos Respublikoje trečią dieną tęsiasi mobilizuotųjų maištas, kur keliamas reikalavimas, kad valdžia nedelsiant iš vietinio rezervo pervestų jiems skirtus 400 mln. rublių. Ketvirtadienį, lapkričio 3 d., kariai kreipėsi į Čiuvašijos vadovą Olegą Nikolajevą, primygtinai reikalaudami įvykdyti reikalavimus.

Vietos visuomenės teigimu, daugiau nei 2000 mobilizuotų žmonių yra pasirengę pasirašyti po reikalavimu.

Respublikos administracijos vadovo pavaduotojas Vladimiras Stepanovas kalbėjo apie žadėtus 400 mln. rublių Tačiau valdžia atsitraukė: finansų ministras paneigė informaciją apie lėšų skyrimą iš rezervo fondo. Anot jo, mobilizuotųjų paramai buvo skirta tik 100 milijonų rublių, dar 30 milijonų rublių surinko vienas iš fondų. Taigi, ministras teigia, kad nieko nežino apie 400 milijonų rublių.

Kalbant apie skirtus 130 milijonų rublių, šios sumos neužtenka net vienkartiniam mokėjimui kiekvienam mobilizuotajam. Žadėtas atlygis Čiuvašijoje yra 50 tūkstančių rublių – 820 eurų. Visos šios istorijos fone Rusijos Federacijos Gynybos ministerija pas maištaujančius mobilizuotuosius išsiuntė Čiuvašijos vyriausiąjį karinį komisarą Bachtijorą Cholikovą. Tačiau panašu, kad vyrai nenurims, kol negaus žadėtos paramos sumos.

(53)
(3)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: