[Žinios trumpai] Chersone prasidėjo Rusijos batalionų naikinimas: kasdien „iš rikiuotės išeina“ iki 2000 okupantų (Video)  ()

Rusijos Federacijos karių situacija Chersono srityje nepavydėtina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Gynybos ministerija vis dar negali apsispręsti, kaip išvesti savo karius iš Chersono, kad būtų kuo mažiau nuostolių ir tuo pačiu, kad Putinas nepatirtų politinio smūgio.

Tokią nuomonę išsakė karo ekspertas Romanas Svitanas interviu Julijai Latyninai.

Dabar Rusijos karinė vadovybė sprendžia, kaip „pabėgti“ iš dešiniojo Chersono srities kranto, nesudavus Rusijos Federacijos vadovui politinio smūgio. Dešiniajame krante dabar yra apie 20 tūkstančių Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų karių. Ukrainos kariuomenė kasdien ir toliau vykdo savo užduotis, kurių tikslas  – deokupuoti visą Chersono sritį.

Južnobugskio kryptimi Ukrainos ginkluotosios pajėgos kasdien likviduoja nuo 1,5 iki 2 batalionų įsibrovėlių. Pasak Svitano, drąsiai galima kalbėti apie 1–2 tūkstančius rusų kariškių. Tai žuvusieji, sužeistieji ir dingę be žinios.

 

Kol Kremlius galvoja, ką daryti su Chersonu, Ukrainos gynėjai ir toliau naikina priešo gyvą jėgą ir karinę techniką. Pasak eksperto, Ukrainos gynėjams tereikia uždaryti Antonivkos tiltą ir Kachovskajos užtvanką, o tada pradėti visišką viso dešiniojo kranto valymą.

Iki šios dienos daugelis ekspertų negali tiksliai pasakyti, kokių planų Rusijos Federacija turi dešiniajame Chersono regiono krante.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(215)
(2)
(213)

Komentarai ()

Susijusios žymos: