Arestovičius skelbia galingą žinią – iš Vakarų į Ukrainą atkeliauja net dvi tankų brigados  ()

JAV suteiks Ukrainai šarvuočių, reikalingų sėkmingam kontrpuolimui ir teritorijų išlaisvinimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis karinės pagalbos paketas, kurį Kyjivui pristatė JAV patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas, atliks labai svarbų vaidmenį fronte.

Tokį pareiškimą „Feigin LIVE“ eteryje lapkričio 4 d. vakarą paskelbė Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Jis priminė, kad į naująjį karinės pagalbos paketą įeina 90 tankų T-72, 250 šarvuotų transporterių, 1 500 UAV „Phoenix Ghost“, oro gynybos sistemos ir 40 šarvuotų katerių.

„Sulivanas atnešė didelę dovaną... Ten yra daug tokių „skanių dalykų“, – pažymėjo Arestovičius.

Jis patikslino, kad „Phoenix Ghost“ pasirodė daug įdomesnis nei Irano „šahedai“, kuriais Rusija terorizuoja taikius Ukrainos miestus.

„Jie skirti artimai operatyvinei-taktinei zonai, tai daug svarbiau nei atsitrenkti į nežinomus objektus už tūkstančio kilometrų“, – sakė patarėjas.

Tačiau svarbiausias dalykas šiame karinės pagalbos pakete, jo teigimu, yra šarvuočiai – puolimo ginklas, kurio Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms labai reikia, kad išlaisvintų savo teritorijas.

 

„90 tankų yra visavertė tankų brigada. O 240 šarvuočių yra 6 batalionai. Buvo išsiųsti du brigados komplektai. Oho! Tai reikšminga. Tai leis aprūpinti dvi kombinuotųjų ginklų tankų brigadas. Šiais laikais tai yra turtas. Kad ir kur jie eitų, jie pakeis situaciją savo naudai. Bet kuriame fronto sektoriuje. Radikaliai“, – pareiškė Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(3)
(129)

Komentarai ()

Susijusios žymos: